7/3 Torsdagssnack – tema miljö

Kom och fika och lyssna på en spännande föreläsning i Uppenbarelsekyrkan torsdag den 7 mars kl. 18.30–20.30.

Torsdagssnack – tema miljö

Kom och fika och lyssna på en spännande föreläsning! Jan Blomgren, tidigare
gäst på Afternoon Tea, kommer tillbaka och föreläser på temat miljö. Han berättar om sin bok Allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning, och beskriver hur han ser på Sveriges elförsörjning ur ett hållbarhetsperspektiv.

Jan Blomgren är före detta professor i tillämpad kärnfysik och egen företagare. Han har tidigare varit kompetensexpert på Vattenfall och föreståndare för Svenskt Kärntekniskt Centrum.

Jan Blomgren är även aktiv inom Equmeniakyrkan, där han varit ordförande under många år i en församling, och är även ordförande i det ekumeniska orkesterförbundet Svensk Musik med Mission samt engagerad i den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet.

Info: Birgitta Sommarbäck, diakon, 08-685 30 49, birgitta.sommarback@svenskakyrkan.se

Hitta nästa Torsdagssnack

Hitta nästa föredrag eller kulturevenemang

25–26/3 Gå djupare ⎼ passionsfilmer i Stilla veckan

Med filmen som redskap utforskar vi hur det är att vara människa. Tre kvällar i rad, kl. 19.00 i Uppenbarelsekyrkan. Fri entré – film, snacks och dryck.

27/3 Påskmusikal: Hoppet om liv

Vi träffar Jesus och hans lärjungar i en spännande berättelse full av sång, musik och känslor som rädsla, förtvivlan, glädje och hopp. Skriven och framförd av medarbetare från Svenska kyrkan Hägersten. Fri entré.

20/4 Kulturnatten i Uppenbarelsekyrkan: Genom tid och rum i musik

Kulturnatten bjuder på en kavalkad av körer, Presenten till far, Violinsonat av César Franck, Månskensorgel och Kvartett vid tidens ände av Olivier Messiaen. Från kl. 18.00 fram till midnatt. Fri entré. Se hela programmet här.

5/5 Afternoon tea: författarsamtal med musik

I dag gästas vi av författaren och poeten Ylva Eggehorn, som bland mycket annat är känd för sina vackra texter som ligger till grund för flera kända och älskade psalmer. Vi får också möta Pelle Olofson, musiker i Uppenbarelsekyrkan, som tonsatt flera av Ylvas texter.