Öppen diakoni i Uppenbarelsekyrkan

I Öppen diakoni hjälper vi dig kring själavårdssamtal, gåvomedel och fondmedel. För dig som bor i Uppenbarelsekyrkans distrikt. Torsdagar kl. 10.00–12.00, under vår och höst.

Välkommen till Öppen diakoni – för dig som bor i Uppenbarelsekyrkans distrikt

Torsdagar kl. 10.00–12.00 Uppenbarelsekyrkan.
Fram till 1 juni. I höst: 7 september–14 december

BuS, Budget- och skuldrådgivarna i Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning, gästar oss torsdag 25 maj.

I Öppen diakoni träffar du Uppenbarelsekyrkans diakoner, och kan boka tid för själavårdssamtal samt samtal om gåvomedel.

Här får du också hjälp att söka fondmedel på plats. Det finns ett begränsat antal externa fonder som vi hjälper dig att söka, där det behövs intyg av diakon, som vi hjälper dig att söka. Här finns även en fondpärm med blanketter för fonder som du kan söka själv.

Välkommen till Öppen diakoni med BuS, 25 maj

Nadja Lioudvig och Camilla Björnsdotter från Bus, Budget- och skuldrådgivarna i Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning, kommer till oss. De berättar bland annat om hur de arbetar med ekonomi och tipsar om varningstecken att hålla ögonen på, nyttan av en kris-lista, och hur en skuldsanering går till. Alla är välkomna!

Avgiftsfritt – Tack vare ditt medlemskap

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara avgiftsfri. Tack för att du är medlem – du är del av något större.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

Hitta samtal och stöd

Enskilda samtal

Behöver du någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst eller diakon. Du kan också få parsamtal i Kyrkans familjerådgivning.

Samtal och stöd för ungdomar

Är du ung och behöver någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du vända dig till en av församlingens präster eller diakoner. Du har också möjlighet att träffa terapeut via Kyrkans familjerådgivning.

Kyrkans familjerådgivning

Få samtalsstöd vid samlevnadssvårigheter och livskriser där nära relationer är i fokus. Familjerådgivningen är öppen för familjer, par och ensamstående.

Två vita stenar med texterna Saknar dej och Pappa ligger på en gravsten.

Samtal om sorg

Har du förlorat en anhörig eller vän genom dödsfall? Välkommen till denna samtalsgrupp där vi pratar om allt som kan komma upp i en sorgeprocess. Att dela våra erfarenheter kan vara ett stort stöd.

En liten flicka sitter på golvet framför sin mamma som håller i hennes händer.

Ensamstående föräldrar med barn

Vi träffas i Gröndals kyrka. Här kan du samtala med andra ensamstående föräldrar. Och få en fin stund med ditt barn. Öppet för föräldrar med barn i alla åldrar.

Öppen diakoni i Uppenbarelsekyrkan

I Öppen diakoni hjälper vi dig kring själavårdssamtal, gåvomedel och fondmedel. För dig som bor i Uppenbarelsekyrkans distrikt. Torsdagar kl. 10.00–12.00, under vår och höst.

Detta är diakoni

En kvinnlig diakon samtalar med någon vid fikabordet.

Diakoni – Kyrkans sociala omsorg

”Varje kristen och varje församling har till uppgift att i sitt bemötande av andra och i sin livshållning visa kärlek och omsorg om medmänniskan och skapelsen.” – ur Vägledning för diakoni

Kontakta jourhavande präst

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Hitta friskvård för själen

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du hälsa för själen. Här kan du finna stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Läs mer här.

Sök stöd i gudstjänsten

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Till gudstjänsten får vi komma som de vi är. Här hittar du aktuella gudstjänster i Svenska kyrkan Hägersten.