En kvinna sitter och samtalar med några andra över en kopp kaffe.

Öppen Diakoni i Uppenbarelsekyrkans distrikt

Välkommen till Öppen Diakoni. Här hjälper vi dig kring själavårdssamtal, gåvomedel och fondmedel. För dig som bor i Uppenbarelsekyrkans distrikt.

Torsdagar kl. 10.00-12.00 Uppenbarelsekyrkan
Från 25 augusti till 15 december.

Välkommen in för att boka tid för själavårdssamtal och samtal om gåvomedel.

Du kan också få hjälp att söka fondmedel, på plats. Det finns ett begränsat antal externa fonder som vi hjälper dig att söka där det behövs intyg av diakon. Vi har också en fondpärm med blanketter för fonder som du kan söka själv.

Diakonerna Birgitta och Carolina önskar dig välkommen!

Hitta samtal och stöd

Enskilda samtal

Behöver du någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst eller diakon. Du kan också få parsamtal i Kyrkans familjerådgivning.

Samtal och stöd för ungdomar

Är du ung och behöver någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du vända dig till en av församlingens präster eller diakoner. Du har också möjlighet att träffa terapeut via Kyrkans familjerådgivning.

Kyrkans familjerådgivning

Få samtalsstöd vid samlevnadssvårigheter och livskriser där nära relationer är i fokus. Familjerådgivningen är öppen för familjer, par och ensamstående.

Två vita stenar med texterna Saknar dej och Pappa ligger på en gravsten.

Samtal om sorg

Har du förlorat en anhörig eller vän genom dödsfall? Att kunna dela dina erfarenheter kan vara till stort stöd. Delta i en samtalsgrupp där vi pratar om allt som kan komma upp i en sorgeprocess. Välj mellan dag- och kvällstid. Kostnadsfritt.

En rödhårig person och en person i slöja pratar över en kopp kaffe.

Språkcafé med läxläsning och bostadssök

Här kan du öva svenska. Samt få stöd i att söka bostad och läsa läxor. Vi träffas på SHIS-boendet Bjällerkransen i Västertorp.

En liten flicka sitter på golvet framför sin mamma som håller i hennes händer.

Ensamstående föräldrar med barn

Vi träffas i Gröndals kyrka. Här kan du samtala med andra ensamstående föräldrar. Och få en fin stund med ditt barn. Öppet för föräldrar med barn i alla åldrar.

En kvinna sitter och samtalar med några andra över en kopp kaffe.

Öppen Diakoni i Uppenbarelsekyrkans distrikt

Detta är diakoni

En kvinnlig diakon samtalar med någon vid fikabordet.

Diakoni – Kyrkans sociala omsorg

”Varje kristen och varje församling har till uppgift att i sitt bemötande av andra och i sin livshållning visa kärlek och omsorg om medmänniskan och skapelsen.” – ur Vägledning för diakoni

Kontakta jourhavande präst

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Hitta friskvård för själen

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

Här kan du hitta stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Detta är hälsa för själen.

Sök stöd i gudstjänsten

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Till gudstjänsten får vi komma som de vi är. Här hittar du aktuella gudstjänster i våra kyrkor i Svenska kyrkan Hägersten.