Foto: JockPetter Sönnfors

HR-ansvarig 50%

Nu vi söker vi en HR-ansvarig på 50% till Svenska kyrkan Hägersten. Som HR-ansvarig driver och utvecklar du arbetet över hela HR-området, såväl strategiskt som operativt. Välkommen med din ansökan.

Vill du vara med och bidra till något viktigt? Svenska kyrkan är en plats där människor kan uttrycka både glädje och sorg, en plats som vill uppmärksamma frågor om livet, fördjupning i kristen tro och ansvarstagande för människor och miljö. Här finns någon som lyssnar och tar livet på allvar, någon att prata med och någon som ser den utsatte.

Om Svenska kyrkan Hägersten

Svenska kyrkan Hägersten har fyra kyrkor: Uppenbarelsekyrkan, Gröndals kyrka, Mälarhöjdens kyrka och Kvarterskyrkan på kajen i Liljeholmen. I församlingen bor 80 000 invånare. Vi är 60 anställda varav tre distriktschefer samt en administrativ chef. Administrativ personal sitter i Uppenbarelsekyrkan.

Om tjänsten

• Som HR-ansvarig hos oss driver och utvecklar du arbetet över hela HR-området, såväl strategiskt som operativt.
  • Du fungerar som konsultativt, proaktivt stöd till chefer i alla förekommande HR-frågor såsom rekrytering, kompetensutveckling, introduktion, lönekartläggning- och revision, arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt, fackliga kontakter, förhandlingar och omställning liksom ansvar för relevanta rutiner, styrdokument och verktyg.
  • Du driver arbetet i församlingens arbetsmiljökommitté, genomför arbetsmiljöronder och ansvarar för arbetsmiljöperspektivet i samband med förändringar och beslut.
  • I ansvaret ligger även personaladministrativa uppgifter och du är en länk mellan verksamheten och extern löneleverantör och företagshälsovård.
  • Du bedriver omvärldsbevakning inom HR-frågor och håller chefer och organisation uppdaterade inom lag och avtal.
  • Du rapporterar till, och är ett nära stöd för vår kyrkoherde och deltar regelbundet i ledningsgruppens möten.

Kvalifikationer

• Vi söker en självgående HR-ansvarig med flera års erfarenhet av kvalificerat och brett HR-arbete, både strategiskt och operativt.
  • Du är mycket trygg i dina kunskaper om lagar och avtal.
  • Du har högskoleutbildning inom personaladministration, beteendevetenskap eller motsvarande och då kollektivavtalen ligger nära varandra är arbete i liknande roll inom Svenska kyrkan, statlig myndighet eller kommunal förvaltning en lämplig bakgrund.
  • Du är bra på att skapa och upprätthålla goda relationer med arbetstagarorganisationer, medarbetare, chefer och ledning och är samtidigt klar över din roll som arbetsgivarrepresentant.
  • Arbetet ställer stora krav på kommunikativ förmåga, administrativ skicklighet, analytisk förmåga, samarbetsförmåga, effektivitet och självständighet.
  • Du har en förmåga att se helheter och driver självständigt frågor framåt.
  • Ditt arbetssätt präglas av ett konsultativt, proaktivt förhållningssätt och du besitter hög integritet och personlig mognad.
  • Du skriver och talar mycket god svenska och arbetar obehindrat i MS-Office.
  • Svenska kyrkans värdegrund genomsyrar hela vår organisation och är vägledande i arbetet vi bedriver och vi förutsätter att du delar dessa värderingar.

Vi erbjuder dig

Vi värnar om en god arbetsmiljö och ser kompetensutveckling som en förutsättning i HR-rollen. Vi erbjuder flexibla arbetstider. Som anställd hos oss har du goda villkor genom kollektivavtal, friskvårdsbidrag, friskvårdtimme, handledning och tillgång till företetagshälsovård.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50%. Provanställning kan eventuellt förekomma.

Lön

Individuell lönesättning.

Intervjuer

Intervjuer sker löpande.

Upplysningar

För mer information om tjänsten kontakta kyrkoherde Christofer Wilson, 08-685 30 10, christofer.wilson@svenskakyrkan.se

Ansökan med CV och personligt brev.
Vi tar endast emot ansökan via e-post: ansokan.hagersten@svenskakyrkan.se

Läs mer om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

Se vilka som arbetar här

Medarbetare

Här hittar du alla anställda medarbetare. Exempelvis kyrkoherde, distriktschefer, präster och diakoner.