Gröndals distrikt söker 2 församlingspedagoger 100%.

Gröndals distrikt är det största distriktet av tre i Svenska kyrkan Hägersten, med 16 anställda och 2 kyrkor. Nu söker vi två församlingspedagoger på heltid. Ansök senast 31 maj.

Gröndals kyrka ligger mitt i byn i klassisk 60-tals arkitektur och Kvarterskyrkan på Liljeholmskajen ligger på bottenplan i en modern byggnad bara ett stenkast från badbryggor och med utsikt över Söder och Tantolunden på motsatta sidan.

Mälarhöjdens distrikt har en kyrka i Mälarhöjden ovanför T-banestationen. Uppenbarelsekyrkans distrikt har en kyrka som är den största i församlingen där också administration, vaktmästeri, IT, kommunikationsavdelning och Columbariet finns.

I det sammantagna stora arbetslaget och i vårt distrikt saknar vi två pedagoger då vår ena vigs till diakon och den andra har blivit kallad till SKUI i Uppsala.

Församlingspedagog 0–12 100% Gröndals kyrka 

Hos oss får du arbeta i ett glatt och kreativt arbetslag där du får vara en i teamet som ansvarar för verksamhet i åldrarna 0–12 med allt vad det innebär. 

Det kan vara ”Kom-o-Lek”, BabyCafé, vara med i gudstjänst med små och stora, men också vara vår kontaktperson gentemot grundskolorna i distriktet. 

Församlingens koncept är att vid skollov, eller vid större kyrkliga högtider, arbeta förssamlingsövergripande.  Då arbetar församlingens alla pedagoger med lovverksamheter, är med i musikalarbetet som aktör, musiker eller statist. 

I Gröndal får du också vara med i det årliga arbetet kring Gröndals Kulturvecka, vara med på drop-in vigslar och i annan spännande verksamhet i vårt distrikt. 

Att du spelar ett instrument eller fler är bara ett plus.

Är det just dig vi söker?

Församlingspedagog 100% Kvarterskyrkan på kajen

Du får arbeta i vår Kvarterskyrka på Liljeholmskajen, i en kreativ miljö med känsla av utlandskyrka, där vi arbetar i team. Ditt arbete inbegriper alla åldrar där man behöver ha ett socialt och diakonalt förhållningssätt. 

Tillsammans driver vi bland annat öppet kafé, lunchkonserter och har kyrkhelg omkring 10 gånger per år. 

Du kommer att ha särskilt ansvar för ”Kajenklubben”, som är en mellanstadieverksamhet. Men också vara med i den öppna samtalsgruppen för vuxna i samarbete med en av diakonerna.

Du får gärna bidra med kreativa lösningar för våra äldre ungdomar ända upp i gymnasieåldern. Kanske blir det du som öppnar upp och leder deras fredagshäng?

Frågor om tjänsterna besvaras av Evamaria Lund, präst och distriktschef,
Intervjuer sker löpande. 

Välkommen med din ansökan senast 31 maj till:
Svenska kyrkan Hägersten 
Bäckvägen 34, 126 47 Hägersten

Eller via e-post: hagersten.info@svenskakyrkan.se

Se Gröndals kyrka inifrån

Se panoramabilder inifrån kyrkan i 360 grader.

Ett bra verktyg när du exempelvis planerar dop eller bröllop.

Barn och familj – Mötesplatser

En liten pojke kryper på marken. Bredvid åker en bebis på en bobby car.

Öppen förskola

Mötesplatser för dig som är föräldraledig. Här får du en fin stund med ditt barn. Prata med andra föräldrar och delta i sångstunden. Du hittar Öppen förskola i Uppenbarelsekyrkan och Mälarhöjdens kyrka, samt Kom-o-Lek i Gröndals kyrka

Sång i parken

Vi träffas till sångstund utomhus i Svandammsparken i Midsommarkransen. Vi leker, ramsar, sjunger och tänder ljus i gemenskapens tecken mitt i parken. Välkommen med ditt barn. Varje tisdag kl. 10.00–10.30, från 5 september till 24 oktober.

En grupp kvinnor sitter i en ring och lyfter tillsammans ett färgglatt tak. Inne i ringen, under taket, leker små bebisar.

Rytmiksamling på kajen

För alla vuxna och barn. Vi sjunger och gör rörelser till musiken. Kajens café är öppet i anslutning till rytmiken, där vi fikar och det alltid finns någon att prata med.

PappaCafé i Gröndal

Välkommen till en mötesplats för pappor och barn med fika, lek, sång och samtal. Vi träffas på fredagar kl. 09.30–11.30 i Gröndals kyrka. Ingen anmälan, ingen avgift.

En bebis ligger på rygg på golvet och tittar upp mor sin mamma.

BabyCafé i Gröndal (0–9 mån)

En träffpunkt för dig med barn som inte har hunnit fylla 9 månader. Vi fikar, umgås och har en sångstund tillsammans. Måndagar kl. 13.30–15.00. Missa inte sångstunden 14.15.

En bebis ligger på rygg på golvet och tittar upp mor sin mamma.

Babysång i Mälarhöjden (0–16 mån)

För dig med bebis 0–16 månader. Vi fikar och sjunger tillsammans. Vi träffas i Mälarhöjdens kyrka på förmiddagen på torsdagar.

En kvinnlig ledare spelar gitarr och sjunger för en grupp barn i ring.

Lek med musik

I Svenska kyrkan Hägersten älskar vi musik. Här kan ditt barn utvecklas genom sång och rörelse. Exempelvis i grupperna Småstjärnorna eller Molntussarna. Du hittar grupper i flera av våra kyrkor.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.

Barnkörer

Att sjunga i kör är en fantastisk barnaktivitet. I Svenska kyrkan Hägersten finns hela 13 barnkörer för olika åldrar. Du hittar körer i flera av våra kyrkor. Sjung med oss!

Två barn sitter och pysslar.

Efter-skolan-häng

I Svenska kyrkan Hägersten finns flera mötesplatser efter skoltid. Vi äter mellanmål och är kreativa tillsammans. Du hittar mötesplatser i flera av våra kyrkor.

Fredagsmys

Vi hälsar hela familjen välkommen till lek, skapande och sångstund. Vi äter vegetarisk middag tillsammans (vuxna 30 kr, barn 10 kr) och avslutar med en kort andakt i Lillkyrkan. Anmäl er online här.

människor vid cafébord i Kvarterskyrkan på kajen

Kyrkhelg med gudstjänst

En helg i gemenskap för alla åldrar i Kvarterskyrkan på kajen. På lördagen förbereder vi söndagens gudstjänst. Vi sjunger, skapar och samtalar tillsammans. Och fikar till självkostnadspris.

Sommarsång i parken – Öppen förskola flyttar ut

Under sommaren träffas vi i Hägerstens parker. Välkomna alla bebisar, barn och vuxna. Vi leker, fikar och har sångstund tillsammans. Måndagar, onsdagar och torsdagar, i juni och augusti.

En docka i dopklänning sitter lutad mot dopfunten.

Nydöptgrupp

En samtalsgrupp för alla nydöpta (0–9 mån) med föräldrar. Med dopets budskap som grund pratar vi om föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Vi gör det under lek och fika. Vi träffas fem tisdagar, på förmiddagen.

Testa Svenska kyrkans app för barn

I appen Kyrkan kan ditt barn utforska kyrkorummet på ett lekfullt sätt.

Läs om appen

Läs om dop i Svenska kyrkan Hägersten

Boka dop

Här kan du boka dop i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera ditt dop.

Om ni söker stöd kring familjelivet

Kyrkans familjerådgivning

Få samtalsstöd vid samlevnadssvårigheter och livskriser där nära relationer är i fokus. Familjerådgivningen är öppen för familjer, par och ensamstående.

Hitta mötesplatser för ungdomar

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

Verksamhet för skola och förskola

Kyrkan möter skolan

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en resurs för skolans arbete, lärare, elever och övrig personal. Här kan du läsa hur kyrkan samverkar med skolan.