Fastighetsförvaltare 60%

Är du intresserad av byggnadsvård och gillar kulturhistoriska byggnader som betyder mycket för många människor? Vi söker dig erfarna fastighetsförvaltare för en deltidstjänst på 60%. Sista ansökningsdag är 3 mars.

Svenska kyrkan Hägersten är en församling inom Svenska kyrkan och tillhör Stockholms stift. Vi vill vara en viktig del i människors liv. ”Hägerstens församling ska vara en andlig växtplats för människor, en social mötesplats i lokalsamhället och ett forum för engagemang för medmänniskan och skapelsen.”

Fyra kyrkobyggnader ingår i församlingen: Uppenbarelsekyrkan, Gröndals kyrka, Mälarhöjdens kyrka och Kvarterskyrkan på kajen.

Svenska kyrkan Hägersten söker erfaren fastighetsförvaltare

Är du intresserad av byggnadsvård och gillar kulturhistoriska byggnader som betyder mycket för många människor? Vill du jobba i en stabil och långsiktig verksamhet där du får möjlighet att påverka? Vi söker nu dig som är erfaren förvaltare för ett deltidsuppdrag med ansvar för fyra kyrkor, varav två är k-märkta. Är det dig vi letar efter?

Tjänsten

Som fastighetsförvaltare i Hägerstens församling har du det övergripande ansvaret för församlingens fastigheter, vaktmästeri och IT. Du har personalansvar för våra tre vaktmästare och för vår IT-tekniker. Fastighetsbeståndet består av Uppenbarelsekyrkan, byggd 1961, k-märkt och står inför viss renovering, Gröndals kyrka, byggd 1969, Mälarhöjdens kyrka, k-märkt och byggd 1927, och Kvarterskyrkan på kajen som är en inhyrd lokal. Samtliga byggnader är väl underhållna och har stark kulturklassning.

Tjänsten innebär fokus på drift, ekonomi, samordning av vaktmästarna och att vara kontaktperson gentemot externa konsulter.

Inom församlingen arbetar ca 60 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar:

  • Ekonomi: budget, löpande uppföljning av driftskostnader, tillsyn av offertreglemente, uppföljning av arbeten utförda av externa utförare ÄTOR etc.
  • Personalansvar och rekrytering.
  • Arbetsmiljö för fast och inhyrd personal inom området.
  • Dokumentation: ritningar, vid behov uppdateringar av ritningar, uppdatering av fastighetsregister, vård- och underhållsplan, lokalförsörjningsplan.
  • Drift och underhåll: löpande översyn av status på felanmälda system och funktioner.
  • Föredragande i fastighetsutskott.
  • Mottagare av beställning från distriktschefer gällande inventarier, reparationer och projekt.

Tjänsten är på deltid 60%. Du rapporterar till vår kanslichef och placering är i våra lokaler i Uppenbarelsekyrkan, Bäckvägen 34 i Hägersten.

Vi erbjuder

Du kommer till en församling med god ekonomi och mycket vackra byggnader. Vi har en komplex verksamhet med stor tillgänglighet för allmänheten där kyrkobyggnaderna är högt värderade av våra medlemmar. Hos oss får möjlighet att förvalta det värdet. Du får leda ett väl fungerande team och får möjlighet att strukturera och styra upp en bra verksamhet till att bli ännu bättre.

Din bakgrund och person

Du har relevant utbildning för rollen och har några års erfarenhet från fastighetsförvaltning. Du är van att ha budgetansvar, har erfarenhet från att ha gjort underhållsplaner och av arbetsledning. Du är även van att arbeta administrativt och har kunskap om fastighets- och driftsystem.

Som person är du strukturerad där du dokumenterar beslut och vägval, du är ihärdig och går i mål med dina uppgifter/projekt. För att lyckas i rollen är du även affärsmässig och kostnadsmedveten. Det är också viktigt att du är van att förhandla och är pedagogisk, kommunikativ och bra på att återkoppla.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 3 mars 2023. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Du skickar ansökan via rekryteringsföretaget Proper People och deras webbplats här.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76 eller rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Rekryteringen till tjänsten sköts av Proper People

Proper People är ett rekryteringsföretag specialiserat på att stödja bolag att nå sina affärsmål genom ledarstödd rekrytering, personbedömningar och konsultförmedling främst av chefer och specialister inom fastighetsbranschen. Läs mer på www.properpeople.se.

Läs mer om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

Se vilka som arbetar här

Medarbetare

Här hittar du alla anställda medarbetare. Exempelvis kyrkoherde, distriktschefer, präster och diakoner.