Foto: Marie Kullenberg

7/9 Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln med ett glas kallt i handen. Prata om textsamlingen som engagerar så många. Välkommen till Uppenbarelsekyrkan kl. 18.00–20.00.

Onsdag 7 september kl. 18.00–20.00 Uppenbarelsekyrkan

Kostnadsfritt. Ingen föranmälan.

After Work möter bibelsamtal dessa kvällar då vi får lägga av oss arbetsdagen med en kall öl (alkoholfri) och mustiga samtal kring bibelns berättelser.

Få textsamlingar lyckas engagera läsare flera tusen år efter deras tillkomst. En sådan
samling texter kallar vi för bibeln. Denna bok, eller samling böcker, är en helig skrift för
såväl judar och kristna som muslimer - men förstås och tolkas olika. Hur tolkar du?

Bibliskt AW leds av prästerna Marie Kullenberg och Staffan Alberts.

Tack för att du är medlem – du är del av något större

Ditt medlemskap i Svenska kyrkan möjliggör att denna verksamhet kan vara kostnadsfri.

Läs mer om vad du bidrar till som medlem.

Hitta fler Bibliskt AW

7/9 Bibliskt AW

12/10 Bibliskt AW

9/11 Bibliskt AW

Hitta andlig fördjupning

En kvinna läser ur Bibeln.

Bibelsamtal i Gröndals kyrka

Vi samtalar om hur en bibeltext kan tolkas och tillämpas idag, i våra liv. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och en vilja att lyssna till andra.

Bibliodrama – öppen grupp

Improviserade rollspel! Tillsammans utforskar vi de bibliska berättelserna i en öppen grupp. Nu på dagtid.

Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln med ett glas kallt i handen. Och prata om textsamlingen som engagerar så många.

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Bli gudstjänstvärd i Hägersten

Var med i att bygga upp gudstjänstens gemenskap, bidra till att den blir en källa till glädje och kraft!

En ung kvinna pratar med en flicka med glitter i håret.

Existentiella samtal

Välkommen till existentiella samtal i grupp. Vi samtalar om livets guldkorn, svårigheter, glädje, livsmod, tro, hopp och kärlek. Upplägget är enkelt. Vi fikar, samtalar och delar med oss av våra erfarenheter.

Genomför Kyrkans klassiker

Prova en existentiell hälsoutmaning! Utmana dig själv att regelbundet be, läsa Bibelns texter, fira gudstjänst och visa omtanke. Genomför klassikern själv eller tillsammans med andra.

En skrinda.

Livsberättargrupp 70+

Dela din livsberättelse med andra. Här kan du lyssna och bli lyssnad på. Detta är en grupp för dig som är 70+.

Mystikt motstånd – Fullsatt

I denna bokcirkel möter vi Simone Weil (bilden) och Etty Hillesum. Tillsammans med deras texter utforskar vi mystiken. Vad kan den lära oss idag? Obs! Bokcirkeln är fullsatt. Inga fler anmälningar tas emot.

Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.

Vuxenkonfirmation

Som vuxenkonfirmand får du en möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror på. Det är aldrig för sent att konfirmeras.

Två gröna pratbubblor.

Öppen samtalsgrupp

Med livet i fokus. Vi samtalar kring det som rör sig i oss och omkring oss. Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen.

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

Här kan du hitta stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Detta är hälsa för själen.

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Till gudstjänsten får vi komma som de vi är. Här hittar du aktuella gudstjänster i våra kyrkor i Svenska kyrkan Hägersten.

Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.