1/8–3/8 Bordssamtal om queer mystik

Vi samtalar om queera spår som vi kan upptäcka i den kristna historien. Bordsamtalet ingår i Svenska kyrkan Hägerstens Pride-program. Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen kl. 16.00, måndag till onsdag.

Måndag 1 aug – Onsdag 3 aug kl. 16.00–17.30
Kvarterskyrkan på kajen

Ingen anmälan krävs.

Vi samtalar om de queera spår som vi kan upptäcka i den kristna historien samt de glimtar av mystik vi kan hitta i oss själva. Medeltida teologi om könsöverskridande identitet, samkönade bröllop och annat oväntat glimmar till i vår historia och tillsammans får vi fundera över vad det kan ge oss som lever här och nu.

Denna händelse ingår i Svenska kyrkan Hägerstens program under PRIDE-veckan. Se hela programmet här.

Fler Pride-händelser i Svenska kyrkan Hägersten

Två händer håller varandra, på ett regnbågsfärgat tyg.

31/7 Regnbågsmässa

Nu inleder vi Stockholm Pride i Svenska kyrkan Hägersten. Alla är välkomna och gudstjänsten är särskilt riktad till dig som är HBTQ+. Kl. 11.00 i Uppenbarelsekyrkan. Välkommen precis som du är.

31/7 Pride i ord och toner – Musikandakt i sommartid – Jan Hammarlund

Jan Hammarlund har haft ett långt och rikt musikliv. Med sånger som ”Sexualpolitiskt snack” och ”Ville” blev han en frontfigur i gayrörelsen under proggens 1970-tal. Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen kl. 18.00.

En metallburk med färggranna pennor.

1/8-3/8 Skaparcafé i regnbågens tecken

Välkommen till en öppen mötesplats med möjlighet att skapa, samtala och fika. Måndag, tisdag och onsdag, kl 14.00–16.00 i Kvarterskyrkan på kajen. Skaparcafé ingår i Svenska kyrkan Hägerstens program under PRIDE-veckan.

1/8–3/8 Bordssamtal om queer mystik

7/8 Pride i ord och toner – Musikandakt i sommartid – Regnbågens färger

Estradören Mattias Enn och pianisten Carina E Nilsson framför musik från artister som gav regnbågens dess färger, som bland andra Zarah Leander, Judy Garland och Cole Porter. Kl. 18.00 i Kvarterskyrkan på kajen.