En docka i dopklänning sitter lutad mot dopfunten.

Nydöptgrupp

En samtalsgrupp för dig med döpt bebis 0–9 månader.

Med dopets budskap som grund pratar vi under lek och fika om föräldraskapets  glädjeämnen och utmaningar. Vi inleder träffarna med sångstund och avslutar med ljuständning.

Vi träffas fem tisdagar under våren kl.10.00-11.30 i Krubban, Uppenbarelsekyrkan.

Tillfälle 1: 22 feb, 1 mars, 8 mars, 15 mars, 22 mars

Tillfälle 2: 19 april, 26 april, 3 maj, 10 maj, 17 maj

Gruppen leds av Yohanna Seaton, präst och Rebecca Enegård, musikpedagog.

Barn och familj – Aktuella evenemang

8/6 Sommarsång i parken startar

Nu flyttar kyrkans öppna förskola till Hägerstens parker. Vi startar i Svandammsparken i Midsommarkransen. Alla föräldrar och barn är välkomna.

Papperstallrikar med målarfärg, penslar och tvättsvampar ligger på ett bord.

18/10 Skapandeverkstad för de minsta – Gröndals kulturvecka

Vi skapar med färger. Välkommen till en färgglad kreativitetsstund i Gröndals kyrka, kl. 09.30–11.30.

20/10 Nallekonsert – Gröndals kulturvecka

Som en del i Gröndals kulturvecka bjuder vi in till Nallekonsert i Gröndals kyrka kl. 11.00. Ta med din bästa gosekompis och kom och sjung med oss!

22/10 Nallekonsert – Gröndals kulturvecka

Som en del i Gröndals kulturvecka bjuder vi in till Nallekonsert i Gröndals kyrka kl. 10.00. Ta med din bästa gosekompis och kom och sjung med oss!

Barn och familj – Mötesplatser

En liten pojke kryper på marken. Bredvid åker en bebis på en bobby car.

Öppen förskola

Mötesplatser för dig som är föräldraledig. Här får du en fin stund med ditt barn. Prata med andra föräldrar och delta i sångstunden. Du hittar Öppen förskola i Uppenbarelsekyrkan och Mälarhöjdens kyrka, samt Kom-o-lek i Gröndals kyrka

En grupp kvinnor sitter i en ring och lyfter tillsammans ett färgglatt tak. Inne i ringen, under taket, leker små bebisar.

Rytmiksamling på kajen

För alla föräldralediga med barn. Vi sjunger och gör rörelser till musiken. Kajens café är öppet i anslutning till rytmiken, där vi fikar och det alltid finns någon att prata med.

En bebis ligger på rygg på golvet och tittar upp mor sin mamma.

Babysång

För dig med bebis 0–16 månader. Fika och sjung tillsammans.

En docka i dopklänning sitter lutad mot dopfunten.

Nydöptgrupp

En samtalsgrupp för dig med döpt bebis 0–9 månader.

En kvinnlig ledare spelar gitarr och sjunger för en grupp barn i ring.

Lek med musik

I Svenska kyrkan Hägersten älskar vi musik. Här kan ditt barn utvecklas genom sång och rörelse. Exempelvis i grupperna Småstjärnorna eller Molntussarna.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.

Barnkörer

Att sjunga i kör är en fantastisk barnaktivitet. I Svenska kyrkan Hägersten finns hela 13 barnkörer för olika åldrar. Kom och prova på!

Två barn sitter och pysslar.
Foc

Efter-skolan-häng

I Svenska kyrkan Hägersten finns flera mötesplatser efter skoltid. Vi äter mellanmål och är kreativa tillsammans.

En familj sitter och spelar kort runt ett bord.
Foc

Fredagsmys

Välkommen till en hela-familjen-aktivitet i Uppenbarelsekyrkan.

människor vid cafébord i Kvarterskyrkan på kajen

Kyrkhelg med gudstjänst

Välkommen till en helg för alla åldrar. Vi träffas i Kvarterskyrkan på kajen.

Sommarsång i parken – Öppen förskola flyttar ut

Under sommaren träffas vi i Hägerstens parker. Vi sjunger, leker och fikar tillsammans. Missa inte sångsamlingen kl. 10.00!

Verksamhet för skola och förskola

Kyrkan stödjer skolan

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en resurs för skolans arbete, lärare, elever och övrig personal. Här kan du läsa hur kyrkan samverkar med skolan.

Om ni söker stöd kring familjelivet

Kyrkans familjerådgivning

Få samtalsstöd vid samlevnadssvårigheter och livskriser där nära relationer är i fokus. Familjerådgivningen är öppen för familjer, par och ensamstående.

Läs om dop i Svenska kyrkan Hägersten

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Boka dop

Här kan du boka dop i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera ditt dop.

Hitta mötesplatser för ungdomar

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.