Mystikt motstånd

I denna bokcirkel möter vi Simone Weil (bilden) och Etty Hillesum. Tillsammans med deras texter utforskar vi mystiken. Vad kan den lära oss idag? (Nu är båda grupperna fulla. Anmälan är stängd.)

möt tänkarna Simone Weil och Etty Hillesum

I bokcirkeln Mystikt motstånd får vi möta Simone Weil och Etty Hillesum, två stora tänkare som levt och verkat under brinnande världskrig och splittring. Tillsammans utforskar vi mystiken och vad den kan lära oss idag. Bokcirkeln bjuder på fördjupning, mustiga samtal och självklart fika.

Köp böckerna till rabatterat pris

Vi läser Tyngden och nåden av Simone Weil. Vid start kan du köpa bokcirkelns båda böcker till rabatterat pris.

Vi läser ur böckerna Tyngden och nåden av Simone Weil och Att ta ansvar för Gud – Om hängivenhet som motstånd om Etty Hillesum av Ylva Eggehorn. Böckerna finns att köpa vid första tillfället till rabatterat pris, cirka 200 kr. Inga andra kostnader tillkommer.

mystiken – Ett sätt att angripa en komplex verklighet?

Genom tid och rum har människor tänkt på livets stora frågor, inte minst i skuggan av krig, svält, sjukdom, orättvisor och som nu, pandemier. När världens grundvalar skakas om har miljoner människor hittat sin fasta punkt i Gud, i berättelserna och i mystikens slöjor. Ett andligt svar på en komplex eller smärtsam verklighet ses oftast som en flykt – men är det det?

Välj mellan två grupper

Grupp1: Måndagar 31 januari, 28 februari, 28 mars, 25 april, 30 maj, kl. 18.30–20.00 Uppenbarelsekyrkan.
Gruppen är full. Anmälan är stängd.

Grupp 2: Måndagar 7 februari, 7 mars, 4 april, 2 maj, 13 juni, kl. 18.30–20.00 Uppenbarelsekyrkan.
Gruppen är full. Anmälan är stängd.

Hitta andlig fördjupning

En kvinna läser ur Bibeln.

Bibelsamtal i Gröndals kyrka

Vi samtalar om hur en bibeltext kan tolkas och tillämpas idag, i våra liv. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och en vilja att lyssna till andra.

Bibliodrama

Improviserade rollspel! Tillsammans utforskar vi de bibliska berättelserna i en öppen grupp. Nu på dagtid.

Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln med ett glas kallt i handen. Och prata om textsamlingen som engagerar så många.

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Bli gudstjänstvärd i Hägersten

Var med i att bygga upp gudstjänstens gemenskap, bidra till att den blir en källa till glädje och kraft!

Genomför Kyrkans klassiker

Prova en existentiell hälsoutmaning! Utmana dig själv att regelbundet be, läsa Bibelns texter, fira gudstjänst och visa omtanke. Genomför klassikern själv eller tillsammans med andra.

En skrinda.

Livsberättargrupp

Dela din livsberättelse med andra. Här kan du lyssna och bli lyssnad på. Detta är en grupp för dig som är 70+.

Mystikt motstånd

Ikon med Gröndals kyrka och Kvarteskyrkan på kajen i bakgrunden

Sommarkurs i ikonmålning 30/5–3/6

Tillsammans prövar vi på att måla ikoner. Inga förkunskaper krävs.

Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.

Vuxenkonfirmation

Som vuxenkonfirmand får du en möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror på. Det är aldrig för sent att konfirmeras.

Två gröna pratbubblor.

Öppen samtalsgrupp

Vi samtalar kring det som rör sig i oss och omkring oss. Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen.

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

Här kan du hitta stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Detta är hälsa för själen.

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Till gudstjänsten får vi komma som de vi är. Här hittar du aktuella gudstjänster i våra kyrkor i Svenska kyrkan Hägersten.

Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.