Kyrkans familjerådgivning

Få samtalsstöd vid samlevnadssvårigheter och livskriser där nära relationer är i fokus. Familjerådgivningen är öppen för familjer, par och ensamstående.

Få stöd i dina nära relationer

Via Kyrkans familjerådgivning kan du samtala med en familjerådgivare om du upplever svårigheter i en eller flera nära relationer. Samtalen syftar till att öka förståelse och finna vägar till förändring. Kyrkans familjerådgivning arbetar med par, familjer och enskilda.

Lär mer om Kyrkans familjerådgivning Stockholm.

Samtal till lägre kostnad

Par och familjer, 450 kr/samtal (90 min).
Enskilda samtal, 400 kr/samtal (45 min). För unga vuxna 18–26 år finns möjlighet att komma på samtal till lägre kostnad.

Så bokar du tid

Ring 08-615 11 70 för att boka tid. Det går bra att tala in ett meddelande så ringer familjerådgivningen upp så snart de kan.

Du hittar fler sätt att boka via familjerådgivningens webbplats (Extern länk).

Du hittar familjerådgivningens mottagning på Högalids kyrkväg 7, T-bana Hornstull, på Södermalm. Filialer finns i Fruängen (Fruängens kyrkogata 7) samt i Årsta (Bråviksvägen 47).

Professionella familjerådgivare och sträng sekretess

Kyrkans familjerådgivning leds av professionellt utbildade socionomer och psykologer med vidareutbildning i psykoterapi. I familjerådgivarens kompetens ingår självfallet också förtrogenhet med tro- och livsåskådningsfrågor. Allt arbete sker under sträng sekretess. Familjerådgivarna får enligt lag inte föra journal, de har tystnadsplikt och du har möjlighet att vara anonym.

Ett inkluderande förhållningssätt

Kyrkans familjerådgivning har respekt för varje människas förhållningssätt till livet oavsett etnicitet, sexualitet, könsidentitet, religion eller livsåskådning.

Kyrkans familjerådgivning är ej vinstdrivande

Kyrkans familjerådgivning är inte vinstdrivande och arbetar på uppdrag av församlingar i Stockholm stift och har avtal med Stockholm stad och Haninge kommun.

Hitta samtal och stöd

Detta är diakoni