Foto: Magnus Aronson /Ikon

Kyrkans familjerådgivning

Få samtalsstöd vid samlevnadssvårigheter och livskriser där nära relationer är i fokus. Familjerådgivningen är öppen för familjer, par och ensamstående.

Få stöd i dina nära relationer

Via Kyrkans familjerådgivning kan du samtala med en familjerådgivare om du upplever svårigheter i en eller flera nära relationer. Samtalen syftar till att öka förståelse och finna vägar till förändring. Kyrkans familjerådgivning arbetar med par, familjer och enskilda.

Lär mer om Kyrkans familjerådgivning Stockholm.

Samtal till lägre kostnad

Par och familjer, 450 kr/samtal (90 min).
Enskilda samtal, 400 kr/samtal (45 min). För unga vuxna 18–26 år finns möjlighet att komma på samtal till lägre kostnad. 

Så bokar du tid

Ring 08-615 11 70 för att boka tid. Det går bra att tala in ett meddelande så ringer familjerådgivningen upp så snart de kan.

Du hittar fler sätt att boka via familjerådgivningens webbplats (Extern länk).

Du hittar familjerådgivningens mottagning på Högalids kyrkväg 7, T-bana Hornstull, på Södermalm. Filialer finns i Fruängen (Fruängens kyrkogata 7) samt i Årsta (Bråviksvägen 47).

Professionella familjerådgivare och sträng sekretess

Kyrkans familjerådgivning leds av professionellt utbildade socionomer och psykologer med vidareutbildning i psykoterapi. I familjerådgivarens kompetens ingår självfallet också förtrogenhet med tro- och livsåskådningsfrågor. Allt arbete sker under sträng sekretess. Familjerådgivarna får enligt lag inte föra journal, de har tystnadsplikt och du har möjlighet att vara anonym.

Ett inkluderande förhållningssätt

Kyrkans familjerådgivning har respekt för varje människas förhållningssätt till livet oavsett etnicitet, sexualitet, könsidentitet, religion eller livsåskådning.

Kyrkans familjerådgivning är ej vinstdrivande

Kyrkans familjerådgivning är inte vinstdrivande och arbetar på uppdrag av församlingar i Stockholm stift och har avtal med Stockholm stad och Haninge kommun.

Vill du prata med en diakon eller präst?

  • Ring växeln 08-685 30 00 så får du hjälp. Växeln är öppen under kontorstid.
  • Du kan även kontakta församlingens diakoner direkt, lämna ett meddelande så ringer de upp så snart de kan.
  • Mellan kl. 17.00 på kvällen till kl. 06.00 på morgonen, vardag som helg,  kan du ringa 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst.

Hitta samtal och stöd

Enskilda samtal

Behöver du någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du få enskilda samtal med präst eller diakon. Du kan också få parsamtal i Kyrkans familjerådgivning.

Samtal och stöd för ungdomar

Är du ung och behöver någon att prata med? I Svenska kyrkan Hägersten kan du vända dig till en av församlingens präster eller diakoner. Du har också möjlighet att träffa terapeut via Kyrkans familjerådgivning.

Kyrkans familjerådgivning

Få samtalsstöd vid samlevnadssvårigheter och livskriser där nära relationer är i fokus. Familjerådgivningen är öppen för familjer, par och ensamstående.

Två vita stenar med texterna Saknar dej och Pappa ligger på en gravsten.

Samtal om sorg

Har du förlorat en anhörig eller vän genom dödsfall? Välkommen till denna samtalsgrupp där vi pratar om allt som kan komma upp i en sorgeprocess. Vi träffas vid fem tillfällen.

En liten flicka sitter på golvet framför sin mamma som håller i hennes händer.

Ensamstående föräldrar med barn

Vi träffas i Gröndals kyrka. Här kan du samtala med andra ensamstående föräldrar. Och få en fin stund med ditt barn. Öppet för föräldrar med barn i alla åldrar.

En kvinna sitter och samtalar med några andra över en kopp kaffe.

Öppen diakoni i Uppenbarelsekyrkan

I Öppen diakoni träffar du Uppenbarelsekyrkans diakoner, och kan boka tid för själavårdssamtal samt samtal om gåvomedel. Här får du också hjälp att söka fondmedel på plats. För dig som bor i Uppenbarelsekyrkans distrikt. Torsdagar kl. 10.00–12.00.

Om diakonin i Svenska kyrkan Hägersten

Detta är diakoni

En kvinnlig diakon samtalar med någon vid fikabordet.

Diakoni – Kyrkans sociala omsorg

”Varje kristen och varje församling har till uppgift att i sitt bemötande av andra och i sin livshållning visa kärlek och omsorg om medmänniskan och skapelsen.” – ur Vägledning för diakoni

Kontakta jourhavande präst

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Hitta friskvård för själen

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du hälsa för själen. Här kan du finna stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Läs mer här.

Sök stöd i gudstjänsten

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Mitt i livets glädje och sorg, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: barn, unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. Här hittar du aktuella gudstjänster i Svenska kyrkan Hägersten.