Två tända stearinljus framför en harpa.

Konsert

I våra kyrkor arrangeras många fantastiska konserter. Ofta medverkar våra körer. Här hittar du alla konserter.

Aktuellt i Uppenbarelsekyrkan

22 oktober: Brassmusik genom seklerna

Fredag 22 oktober kl. 18.30 i Uppenbarelsekyrkan. Konsert. Jan-Erik Thylander med vänner bjuder på musik och berättar om musikskolans tid i Uppenbarelsekyrkan. Fri entré.

31 oktober: Ein deutsches Requiem av Johannes Brahms

Söndag 31 oktober kl. 18.00, Uppenbarelsekyrkan. Ein deutsches Requiem av Johannes Brahms, Stockholm Concert Orchestra, Hägerstens Kammarkör, Hägersten A Cappella, Elin Rombo, sopran, Olle Persson, bas, Kerstin Börjeson, dirigent. Biljetter 200/150 kr via billetto.se/svenska-kyrkan-hagersten.

7 november: Requiem av Gabriel Fauré

Söndag 7 november Uppenbarelsekyrkan. Faure requiem och musik till tröst. Michelle Öhman Orgel, Miriam Klein Strandberg Harpa, Oskar Olofson Baryton, Hägerstens gosskör, Pelle Olofson dirigent. Fri entré

14 november: Dom – ett verk om domedagen

Söndag 14 nov kl. 18.00, Uppenbarelsekyrkan. Stockholms Saxofonkvartett, Stockholms Akademiska Damkör, Stockholms Studentsångare, Slagverk, Sångsolister, Pelle Olofson, dirigent. Biljetter: Billetto.se

21 november: Mozart, Requiem & Pianokonsert d-moll

Söndag 21 november kl. 18.00 i Uppenbarelsekyrkan. Uppenbarelsekyrkans Motettkör, Bon Coeur, Lona Mohr Villadsen sopran, Ingrid Tobiasson alt, Mattias Gunnari tenor, David Risberg bas, Lars David Nilsson piano, Ann Wallströms orkester, Martin Blomquist dirigent. Biljetter 150 kr säljs fr.o.m. 1/9 via billetto.se/svenska-kyrkan-hagersten.

29 nov - 2 dec: Julmusikal

Välkommen på JULMUSIKAL för åk 2 och 3

Ärkebiskop Antje Jackelén bryter en oblat ovanför sitt huvud i Uppsala domkyrka.

12 december: Festhögmässa

Söndag 12 december kl. 11.00 i Uppenbarelsekyrkan. Präst: Christofer Wilson. Uruppförande av Mässmusik beställd av församlingen komponerad av Agneta Sköld. Musiker: Martin Blomquist. Kerstin Börjeson, Hägerstens Kammarkör, Hägersten A Cappella, Ungdomskören, Brassensemble.

Närbild på tända ljus.

6 november: Musik i öppen kyrka

Uppenbarelsekyrkan kl. 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00. Musik av Bach, Mozart, Lindberg, Nielsen m.fl. Claes Wahlroth flöjt, Martin Blomquist orgel. Möjlighet att tända ljus. Församlingen bjuder på fika.

Aktuellt i Gröndals kyrka

Aktuellt i Mälarhöjdens kyrka

7 november: Musik i allhelgonatid

Musik i allhelgonatid i Mälarhöjdens kyrka. Medverkande: Sven Åberg, flöjt, Bo Fåhraeus, cello, Rune Karlsson, orgel och piano. Söndag 7 november kl. 16.00 i Mälarhöjden kyrka. Fri entré.

Inspelade konserter från våra olika kyrkor i församlingen

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten