Nationell minneshögtid i pandemitid, Uppsala domkyrka 31/10  2020
Allhelgonahelgen är tiden på året då många besöker landets kyrkogårdar för att tända ljus på gravar och i minneslundar. Under 2020 har oron och de sociala begränsningarna gjort det svårare att sörja och ge stöd åt varandra. Många människor har dött ensamma utan att deras närmaste har kunnat ta avsked. Begravningar och minnesstunder har inte kunnat genomföras som önskat. Utifrån rådande omständigheter har Ärkebiskop Antje Jackelén tagit intitiativ till en nationell minneshögtid.
- I tider av kris behövs gemensam samling där sorg och saknad men också hoppet kan komma till uttryck. Vi bär alla på erfarenheter av förluster. Det är viktigt att ge varandra utrymme för att sörja och för att bearbeta känslorna kring vår egen och andras död. Låt oss minnas gemensamt och vara måna om det som ger hopp, säger Antje Jackelén.

Konsert

I våra kyrkor arrangeras många fantastiska konserter. Ofta medverkar våra körer. Här hittar du alla konserter.

Aktuellt i Uppenbarelsekyrkan

"Ensemble TEJA – hållbar musik" Uppenbarelsekyrkan

Onsdag 4 augusti kl. 19:30 Nyskriven musik samt Bach, Beach Boys, Messiaen, Miles Davis, Jan Johansson, Billy Joel m.fl. Jonna Inge, sång och viola, Tomas Ebrelius, violin och sång Emma Beskow, cello och sång Anna Holm, kontrabas och sång Fri entré

Ny & gammal barock, Uppenbarelsekyrkan