Favoriter i höstprogrammet – hitta dina egna guldkorn

I Svenska kyrkan hittar du betydelsefull verksamhet som gör Hägersten starkare. Här finns aktiviteter för bland andra barn och familj, ungdomar, äldre och daglediga. De allra flesta aktiviteter är avgiftsfria. Hitta dina favoriter här!

Välj aktiviteter inom flera områden

Barn och familj

Välkommen till uppskattade mötesplatser för både barn och vårdnadshavare. Här kan barn leka med musik, sjunga i kör och dansa, bland mycket annat.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du hälsa för själen. Här kan du finna stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Läs mer här.

Några äldre personer sitter och skrattar tillsammans vid ett bord.

Träffas och umgås

Vi mår bra av att träffas. I Svenska kyrkan Hägersten hittar du flera möjligheter att träffa andra, exempelvis dagtid på vardagar.

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.

En kvinna står med knäppta händer. Tända ljus i förgrunden.

Andlig fördjupning

Reflektera över livet och kristen tro. I Svenska kyrkan Hägersten finns flera samtalsgrupper och kreativa mötesplatser. Här kan du också konfirmeras som vuxen.

En blandad kyrkokör i matchande blå färger sjunger i Uppsala domkyrka.

Sjung i kör

I Svenska kyrkan Hägersten finns en vibrerande körverksamhet. Här känner många ett stort engagemang. Kom och sjung med oss!

Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Mitt i livets glädje och sorg, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst. Alla är välkomna att vara med: barn, unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. Här hittar du aktuella gudstjänster i Svenska kyrkan Hägersten.

Några guldkorn i höst

Sång i parken

Vi träffas till sångstund utomhus i Svandammsparken i Midsommarkransen. Vi leker, ramsar, sjunger och tänder ljus i gemenskapens tecken mitt i parken. Välkommen med ditt barn. Varje tisdag kl. 10.00–10.30, från 5 september till 24 oktober.

22/9 September Sessions – A Contemporary Art Festival in Stockholm: Echoes at Uppenbarelsekyrkan

Uppenbarelsekyrkan gästas av konstfestivalen September Sessions. Hampus Lindwall, orgel, möter Ellen Arkbro med en vokalensemble som akustiskt loopar och modifierar fragment av körsång från renässansen. Välkommen kl. 19.00!

24/9 Vernissage: Dit går vi inte mer – konstutställning med Maria Blank

Maria Blank, utbildad inom religionsvetenskap, teologi och konst, lyfter frågor kring avhelgade kyrkor. Vad händer med oss när vi förlorar våra heliga rum? Välkommen på vernissage i Uppenbarelsekyrkan kl. 13.00. Fri entré.

Lunchkonsert på kajen med soppa

Ge dig själv en riktig lunchpaus för själen. Här får du spännande musik, god soppa och en fin utsikt som fond. Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen på tisdagar. Fri entré till konserten, 50 kr för sopplunch.

17–22/10 Gröndals kulturvecka

Välkommen till Gröndals kulturvecka, alltid vecka 42. Här hittar du aktiviteter för barn och familj, konserter och författarsamtal – fri entré till alla arrangemang. Skänk gärna en summa till församlingens diakoni. Se hela programmet här!

Öppet café på kajen

Ett häng för alla åldrar! Välkommen till caféet där det alltid finns någon att prata med. Vi fikar och har fin gemenskap. Missa inte rytmiksamlingarna för alla vuxna och barn, eller lunchandakterna. Öppet tre dagar i veckan.

En barnkör sjunger i ett klassrum.

Barnkörer

Att sjunga i kör är en fantastisk barnaktivitet. I Svenska kyrkan Hägersten finns hela 13 barnkörer för olika åldrar. Du hittar körer i flera av våra kyrkor. Sjung med oss!

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du hälsa för själen. Här kan du finna stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Läs mer här.

Orgelmacka – Lunchmusik i Uppenbarelsekyrkan

Lunchmusik i vackra Uppenbarelsekyrkan. Varje torsdag kl. 12.15, 31 augusti–21 december. En cirka trettio minuter lång orgelkonsert med kyrkans egna eller gästande organister. Orgelmacka (oftast wraps) serveras efteråt till en kostnad av 30 kr. Fri entré.

Bordssamtal

Vi samtalar runt bordet i Kvarterskyrkan på kajen. Kom med allt som du tänker och känner. Vi serverar vegetarisk soppa med bröd för 30 kr. Se nedan för aktuella teman och hur du anmäler dig.

28/10 Agneta Skölds Requiem – konsert med Mälarhöjdens projektkör

Mälarhöjdens projektkör framför Agneta Skölds Requiem. Verket uruppfördes 2015 och är skrivet för blandad kör, sopransolist och orgel. Välkommen till Mälarhöjdens kyrka kl. 18.00. Fri entré.

19/11 Konsert: SÅNGENS TID kloster, klanger & koraler – Sara Parkman möter Hägersten A Cappella

Genom ”Sångens tid” gör Sara Parkman och Hampus Norén tillsammans med Kerstin Börjeson och Hägersten A Cappella ett helhetsverk som vilt och värdigt rör sig mellan skönhet och funktion, det urtida och samtida.  Välkommen till Uppenbarelsekyrkan söndag 19 november kl. 19.00. Entré 250 kr via billetto.se, biljettsläpp 25 september.

Öppet hus – i våra kyrkor

Samvaro och gemenskap runt kaffeborden. Öppet hus passar dig som är dagledig. Vi träffas måndagar i Gröndals kyrka, tisdagar i Uppenbarelsekyrkan, och varannan vecka i Mälarhöjdens kyrka. Du är alltid välkommen, när du vill.

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en andlig växtplats för människor, en social mötesplats i lokalsamhället och ett forum för medmänniskan och skapelsen.

Läs mer om Svenska kyrkan Hägersten

En samlingsbild av olika jämlikhets-relaterade företeelser.

Vad vill vi åstadkomma?

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en viktig del i människors liv. Med ett stort engagemang för medmänniskan och skapelsen. Här kan du läsa mer om oss.

Som medlem gör du Hägersten starkare

Detta bidrar du till som medlem

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan. Du är del av något större. Här kan du läsa om vad du bidrar till genom ditt medlemskap.