En kvinna läser ur Bibeln.

Bibelsamtal i Gröndals kyrka

Vi samtalar om hur en bibeltext kan tolkas och tillämpas idag, i våra liv. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och en vilja att lyssna till andra.

Vi utgår från texter med anknytning till kyrkoåret.

Varannan tisdag jämna veckor
kl. 15.00–16.30 i Gröndals kyrka.

Datum 24 januari, 7 februari, 21 februari, 7 mars, 21 mars, 4 april, 18 april, 2 maj, 16 maj

Ledare: Gunilla Hedin, präst

Öppen grupp, ingen föranmälan.

Hitta andlig fördjupning

Några personer sitter och samtalar inomhus.

Bibelsamtal - i Kvarterskyrkan på kajen

Vi träffas och läser kommande söndags bibeltexter, fördjupar oss och tolkar texterna tillsammans utifrån våra egna liv och tankar. Gruppen är öppen och inga förkunskaper krävs

En kvinna läser ur Bibeln.

Bibelsamtal i Gröndals kyrka

Bibliodrama – öppen grupp

Improviserade rollspel! Tillsammans utforskar vi de bibliska berättelserna i en öppen grupp. Nu på dagtid.

Bibliskt AW

Avsluta arbetsdagen med en annorlunda After Work. Bläddra i Bibeln med ett glas kallt i handen. Och prata om textsamlingen som engagerar så många.

Någon tänder ljus i en svart ljusbärare.

Bli gudstjänstvärd i Hägersten

Var med i att bygga upp gudstjänstens gemenskap, bidra till att den blir en källa till glädje och kraft!

En ung kvinna pratar med en flicka med glitter i håret.

Existentiella samtal

Välkommen till existentiella samtal i grupp. Vi samtalar om livets guldkorn, svårigheter, glädje, livsmod, tro, hopp och kärlek. Upplägget är enkelt. Vi fikar, samtalar och delar med oss av våra erfarenheter.

Genomför Kyrkans klassiker

Prova en existentiell hälsoutmaning! Utmana dig själv att regelbundet be, läsa Bibelns texter, fira gudstjänst och visa omtanke. Genomför klassikern själv eller tillsammans med andra.

En skrinda.

Livsberättargrupp 70+

Dela din livsberättelse med andra. Här kan du lyssna och bli lyssnad på. Detta är en grupp för dig som är 70+.

Mystiska gudsbilder

I denna cirkel utforskar vi olika gudsbilder inom mystiken. Vem är Gud? Sårbar eller allsmäktig? Vad har vi själva för bild? Välj mellan två olika grupper. Kostnadsfritt.

Närbild på någon som håller fram några kylskåpsmagneter med ord som tvivel, livet, Gud, dela, tro och så vidare.

Vuxenkonfirmation

Som vuxenkonfirmand får du en möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror på. Det är aldrig för sent att konfirmeras.

Två gröna pratbubblor.

Öppen samtalsgrupp

Med livet i fokus. Vi samtalar kring det som rör sig i oss och omkring oss. Välkommen till Kvarterskyrkan på kajen.

Hitta mer i Svenska kyrkan Hägersten

Retreat, meditation, pilgrimsvandring och cirkeldans

Här kan du hitta stillhet, motverka stress och nå andlig fördjupning. Detta är hälsa för själen.

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.

Fira gudstjänst

Till gudstjänsten får vi komma som de vi är. Här hittar du aktuella gudstjänster i våra kyrkor i Svenska kyrkan Hägersten.

Föredrag och kulturevenemang

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du kulturevenemang under hela året. Temakvällar, författarsamtal och mycket mer.

En svartklädd man står och sjunger på en scen. En kvinna i svart klänning dirigerar.

Gå på konsert

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Här finns ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Välkommen till musik med passion.