Foto: Illustratör Susanne Engman

Afternoon tea – Söndagssamtal

Samtal med författare och andra personer med starka berättelser. Scones serveras innan samtalet börjar. En trevlig och viktig kulturstund på söndagar.

Afternoon tea är söndagssamtal om frågor i tiden. Prästen Staffan Alberts leder samtalen. Ingen föranmälan eller avgift.

Söndagar, kl. 16.30–17.30 i Uppenbarelsekyrkan. Från kl. 16.00 serveras te/kaffe med scones (30 kronor).

Hitta nästa Afternoon tea

Hitta nästa föredrag eller kulturevenemang

2022-02-06 • Afternoon tea – författarsamtal med Carl Henrik Carlsson

Träffa Carl Henrik Carlsson. Han är aktuell med den hyllade boken Judarnas historia i Sverige. Kl. 16.00 i Uppenbarelsekyrkan. Fri entré.

2022-02-12 • Konsert: Love

Alla hjärtans feel good med ungdomskören Chorista. Tankar, berättelser och sånger kring kärlek. Skratt och humor, men också allvar och djup. Välkommen!

2022-02-15 • Tisdagssnack – Suzanne Reuter och Björn Dahlman

Träffa skådespelerskan Suzanne Reuter och clownen Björn Dahlman. Hör dem berätta om sitt livsviktiga engagemang i Clowner utan Gränser. Anmäl dig senast 11 februari.

2022-03-13 • Afternoon tea – samtal med KG Hammar och Lotta Fång

Träffa KG Hammar och Lotta Fång. De är aktuella med Lilla fredsboken. Hur kan vi arbeta för frid och fred, idag och i våra liv?

2022-03-26 • Odla nära dig – föreläsning med hortonom Maj-Lis Pettersson

Träffa Maj-Lis Petterson, känd från "Odla med P1" och TV4 Nyhetsmorgon. Här får du veta allt du behöver inför odlingssäsongen. Ladda upp med dina frågor.

2022-03-26 • Regnbåge över skapelsen – En helg om miljö och mångfald 26–27/3

Två dagar i skapelsens och regnbågens tecken. I samband med Earth Hour 2022. Välkommen till föredrag och aktiviteter. Tillsammans värnar vi skapelsens och mänsklighetens mångfald.

2022-04-03 • Guidad tur i Uppenbarelsekyrkan

Upptäck katedralen på Vallfartsberget i Hägersten. Du får lära känna kyrkorummet och Columbariet. Och du får höra om berättelserna som finns i de vackra mosaikfönstren.

2022-04-11 • Passionsfilm i Uppenbarelsekyrkan

Film i kyrkan under Stilla veckan. Vi utforskar hur det är att vara människa. Vi utgår från livserfarenheter som är aktuella i påskens drama.

2022-05-01 • Afternoon tea – författarsamtal med Wera von Essen

Möt prisbelönade författaren Wera von Essen, som är aktuell med romanen Svar till D.

2022-05-10 • Tisdagssnack – Dags att agera för klimatet

Vi träffar klimatsamordnaren Elsa Levinson. Tillsammans identifierar vi det som hindrar oss att agera. Hur kan vi hantera hindren och börja välja förändring?

2022-05-29 • Guidad tur i Uppenbarelsekyrkan

2022-05-29 • Samlingsutställning i Uppenbarelsekyrkan 29/5–27/6

Se konst i Uppenbarelsekyrkan. Lokala konstnärer ställer ut verk på temat himmel. Missa inte vernissagen 29 maj.