Foto: Anders Brosché

Musik och körer

Haga församling förfogar över ett fantastiskt rum för musik med två underbara orglar i en klass för sig samt en16 fots cembalo. Ett rikt musikliv som spänner över orgelmusik, körsång i många genrer och storlekar, kör och orkester, solistframträdanden frodas utgör en etablerad del av Göteborgs musikliv.

Haga-/Christinaekören

Haga-/Christinaekören är en blandad kör för alla åldrar och har idag 40 medlemmar. Kören är en viktig del av församlingens musikliv och sjunger regelbundet i kyrkans gudstjänster.

Haga Motettkör

Haga Motettkör är en SATB-kör som framför både små och stora verk av stora och kända eller mindre kända kompositörer varje år. Gäller det barock är det alltid med orkester på tidstrogna instrument samt solister – både externa och interna.

Barnkören

I Hagakyrkans barnkör sjunger flickor och pojkar i åk 1-2. Som körbarn får du uppleva glädjen att sjunga med många fina kompisar! Du får en klassisk skolning i sång och musikteori.

Juniorkören

Hagakyrkans juniorkör samlar sångare i åk 3-6. Som körsångare får du uppleva glädjen att sjunga med många fina kompisar! Du får en klassisk skolning i sång och musikteori, och får delta i konserter och festivaler.

Ungdomskören

Hagakyrkans ungdomskör består av sångvana ungdomar från åk 7 och uppåt. Du ingår i en trygg och tillåtande gemenskap, och får utveckla rösten och musikaliteten under inspirerande ledning av Kristina Nelson!

Hagakyrkans unga körer

Hagakyrkans unga körer samlar barn och ungdomar från hela Göteborg. Här får du sjunga, utveckla rösten och musikaliteten!

Haga Brass

Ur Haga Motettkör grupperar sig då och då Haga Brass. Kvartett eller kvintett beroende på tillgänglighet. Haga Brass spelar med i psalmsång vid gudstjänster.