Samtalsgrupp för sörjande

För dig som förlorat din livskamrat.

En varm tanke till dig som sörjer och saknar.

Vår och höst startar vi kontinuerligt Samtalsgrupp i Kyrkcentrum i Bålsta.

Det är ett tillfälle för dig att dela tankar och erfarenheter med andra i liknande situation. Vi samlas runt kaffebordet sex gånger. Vi delar tysthetslöfte med varandra, dvs. alla har ansvar för att det som sägs stannar i gruppen.
Ring gärna Malin!

Plats: Kyrkcentrum, Västerhagsvägen 15, Bålsta
Höstens grupp startar 10 oktober kl 15.30-17.00.

Du behöver inte tillhöra någon kyrka eller samfund

Du behöver inte tillhöra någon kyrka eller samfund eller vara aktivt troende för att anmäla dig till samtalsgruppen. Det händer att sorgen kommer sent, ibland flera år efter dödsfallet. Du är alltid välkommen att kontakta präst eller diakon för samtal.

Malin Jonsgården

Växel: 0171-46 80 20

Vad är sorg?

Text: svenskakyrkan.se

Sorg är det tomrum som uppstår inom en när man förlorat någon man tycker mycket om. Känslorna är ofta många och starka. Det är inte så konstigt - hela livet blir ju upp och ner.

Man kan få svårt att somna, man sover oroligt, vaknar lätt och kan få mardrömmar. Huvudvärk, trötthet, spänningar är också sånt man kan känna i sin kropp.

Man kan känna sig otrygg och vill både ha människor omkring sig och vara ensam. Ibland kanske man inte känner igen sig själv.

Sorgen är inte bara tårar utan ilska över det som hänt. Man är lite känsligare än vanligt och har lättare för att bli irriterad och arg på omgivningen.

Att träffa andra som varit med om samma sak och som vet vad det handlar om kan ofta vara en hjälp.