PREP - Friskvård för parrelationen

Under en lördag, samt tre måndagskvällar - med start lördagen den 28 januari 2018 - erbjuder vi en PREP-kurs för par som vill stärka sin relation.

vad är PREP för något?

En PREP-kurs ger dig kvalitetstid med din partner. PREP är ett pedagogiskt program och bygger på forskning om vad som kännetecknar ett gott förhållande. Kursen innehåller kommunikationsövningar, träning i konflikthantering samt samtal om förväntningar, värderingar och förhållningssätt.

Forskning har visat att för par som lärt sig och tillämpar PREP-metoden är det upp till 50 % större sannolikhet att relationen består och utvecklas.
I en PREP-kurs varvas korta undervisningspass med samtal och övningar på tu man hand, Man behöver alltså inte (ska inte) ”lämna ut sig” inför andra.
Kursen i Bålsta vänder sig i första hand till invånare i Håbo kommun, men i mån av plats kan även andra få tillgång till kursen.
Några exempel på teman som tas upp under kursen: - Förväntningar på förhållandet - Konflikthantering - Kommunikation - Förlåtelse, försoning - Sensualitet, intimitet och sexualitet

vem vänder sig kursen PREP till?

Kursen vänder sig till alla par som bestämt sig för att leva tillsammans och som vill satsa på sin relation. PREP är friskvård och ett förebyggande program - inte terapi. Du kan läsa mer om kursen på www.sensus.se/prep Just denna kurs vänder sig i första hand till par som bor i Håbo kommun. I mån av plats kan även par utanför Håbo kommun anmäla sig.

PREP står för Preparation and Relationship Education Program. Den svenska ”översättningen” är Praktiska Redskap för Engagerade Par

pris

600 kr/ par, inkl. kursmaterial, lunch och fika. Kursen vänder sig i första hand till par som bor i Håbo kommun. I mån av plats kan även par utanför Håbo kommun anmäla sig.

tid

Vi träffas en lördag samt tre vardagkvällar:
Lördag 27 januari kl. 9.30-16.30
Måndag 29 januari, 5 februari, samt 12 februari kl. 18.30-21.00

övrig information

För mer info och anmälan, kontakta kursledarna:

Ann-Charlotte Alm Reich, 0171-525 84,
Mejla till Ann-Charlotte

Anders Sten, 0171-46 80 49
Mejla till Anders

Välkommen med er anmälan!

Kursen är ett samarbete mellan Håbo kommun, Svenska kyrkan Håbo pastorat och studieförbundet Sensus.