Other languages with Google Translate

Pilgrimsvandring - till fots

Vi gör vandringar i närområdet. Inga förkunskaper behövs. Ingen föranmälan. Välkommen!

En pilgrimsvandring är en resa med både yttre och inre mål. Det yttre målet kan vara den fysiska slutpunkten för vandringen. Det inre målet kan vara ökad självkännedom, att känna en inre frid eller att komma närmare Gud.

Nu är datumen klara för vårens pilgrimsvandringar i Håbo pastorat.
Vid fem olika tillfällen under vårterminen, samlas vi för att vandra tillsammans:

De två första vandringstillfällen, som tidigare annonseras, har dessvärre utgått. Men varmt välkommen till nedanstående tillfällen!

29 april 09.00-12.00

Samling vid Skoklosters kyrka klockan 09.00. Vi vandrar i närområdet och avslutar med högmässan i Skoklosters kyrka klockan 11.00. Efter gudstjänsten serveras ett förstärkt kyrkkaffe för hungriga pilgrimsvandrare.

10 maj, Kristi himmelsfärd, 09.00-12.30

Vi vandrar från Kyrkcentrum i Bålsta till Kalmar kyrka, där vi avslutar med att delta i Friluftsmässan kl. 11.00. Mässan firas utomhus vid fint väder, annars inne i kyrkan.

15 maj 17.00-20.30 OBS! Ny tid och nytt mål för vandringen

Vi möts vid Kalmar kyrka och vandrar i närområdet. Sedan avslutar vi vandringen i den "Mässa i Taizéanda" som firas i Kalmar kyrka på tisdagkvällar kl. 19.00.

29 maj 18.00-20.30

Avslutning för terminen, med vandring i närområdet kring Kyrkcentrum i Bålsta.
Den tidigare annonserade avslutniingen - med vandring på annan ort - är inställd.

Välkommen!

Klicka här för att läsa mer om pilgrimsvandringar, på Svenska kyrkans hemsida

Anders Sten

Församlingsaasistent, tjänstledig