Foto: CC0/Montage: Kicki Holmberg

Vi söker ytterligare en komminister, 100%, med fokus på digitala kanaler och ungdom.

Präst på nätet, poddradio, vlogg, konfirmandarbete och nya vägar för att nå Unga vuxna, men också nätverkande med internationella gruppen och Kristna Rådet i Håbo.

Håbo pastorat överensstämmer geografiskt med Håbo kommun, i sydvästra Uppland. Här bor 21 000 människor, varav 14 000 är medlemmar i Svenska kyrkan. Pastoratet ligger i ett naturskönt mälarlandskap, rikt på kulturminnesmärken, med över 23 mil sjögräns och innefattar fem medeltida kyrkor samt den moderna Magdalenakyrkan i centralorten Bålsta.
Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete i en glad och positiv miljö - i en av Sveriges starkaste tillväxtregioner, där många av dem som flyttar hit är unga. Stockholm, Arlanda, Uppsala och Enköping ligger alla inom 5 mils avstånd, och kommunikationerna till och från Bålsta är mycket goda.

Vi söker dig som älskar att tjäna i Guds församling!
Vi satsar på ytterligare en prästtjänst med inriktning på unga, eftersom Håbo pastorat är ett sammanhang där många barn och ungdomar växer upp. Vi tror på och vill att ungdomsarbetet ska få växa, blomstra och leda in i fördjupad tro och i gudstjänstlivet.
Vi vill också finnas där människorna finns och satsar på utökad närvaro i digitala kanaler. Kanske poddradio eller vlogg?

Komminister 100%
med inriktning på digitala kanaler och ungdom

huvudsakliga arbetsuppgifter

• Utvecklande och tillvaratagande av digitala kanaler som missionsfält och kontaktnät. Var hittar vi människor som inte hittar så lätt till oss? Kan vi nå dem där de befinner sig?
  • Konfirmandarbete. Vi bygger ut vårt konfirmandarbete med olika alternativ och vill gärna ha dig med på tåget!
  • Ungdomsarbete. Arbeta med vår ungdomsgrupp, så väl som med ungdomar från 13 år och uppåt.
  • Hitta nya vägar för att nå Unga vuxna i pastoratet. Hur blir vi relevanta för 90-talisterna?
  • Medverka i det fortsatta församlingsbyggandet.
  • Nätverksarbete i pastoratets internationella grupp samt Kristna Rådet i Håbo.
  • Tjäna församlingen genom kyrkliga handlingar, undervisning och själavård.

Vi söker dig som vill förkunna Ordet och dela kyrkans gemensamma liv i gudstjänst och mässa. Vi vill att du har ett stort engagemang för att möta människor och att du är självgående och driven.

vi erbjuder

• Ett stort (ca 40 anställda), kreativt och framåtsträvande arbetslag med 7 prästtjänster på 100%.
  • En god personalvård - med ett generöst friskvårdbidrag, samt friskvårdstimme.
  • Ett ”bokbidrag” för våra präster och diakoner, där vi också uppmuntrar relevant fortbildning.

tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

övrigt

B-körkort och tillgång till bil behövs.

ansökan

Välkommen med din ansökan inkl. CV, personligt brev och referenser!

Ansökningar ska vara oss tillhanda senast måndag 22 mars 2021 och skickas till: overgran.pastorat@svenskakyrkan.se

eller med vanlig post till:

Håbo pastorat,
Box 194,
746 24 Bålsta

för ytterligare upplysningar, kontakta gärna

Jenny Nordström, arbetsledande komminister,
tel. 0171-46 80 29, eller skicka ett mejl till Jenny.
David Silverkors, kyrkoherde,
te. 0171-46 80 22, eller skicka ett mejl till David.

Fackliga representanter

KyrkA Johan Lautmann 018-39 50 14
Vision Claes-Håkan Jansson 070-214 50 50

Klicka här för att ladda ned annonsen som en pdf