Other languages with Google Translate

Håbo pastorat Besöksadress: Västerhagsv 15, 74624 BÅLSTA Postadress: BOX 194, 74624 BÅLSTA Telefon:+46(171)468020 E-post till Håbo pastorat

Katekumenat - vuxenväg till tro

Det börjar med en längtan.

Det börjar med en längtan

Vuxenväg till tro (katekumenatet) vänder sig till vuxna som söker en tro eller vill växa i tro tillsammans med andra. Kanske man inte blev konfirmerad? Eller döpt?
Och vart tar man vägen om man som vuxen skulle vilja uppdatera sin konfirmationstid?
För ärligt sagt: man minns ju inte så mycket.
Men när livet verkligen ställer frågor, hur gör man då?
Många längtar efter egen fördjupning och att de egna livsfrågorna ska tas på allvar i kyrkan.
Katekumenatets pedagogik vill att människan, genom att utgå från sina egna frågor och erfarenheter om Gud, tillsammans i en grupp skall lära känna Gud. Gruppen vandrar tillsammans framåt och vägen är indelad i fyra steg. I varje steg ingår en gudstjänst som är något av en milstolpe, en rastplats.