Kaffekopp på bordet med bibel och anteckningsbok och mobiltelefon
Foto: Kristina Strand Larsson/Ikon

Bibelläsning och samtal - kvällstid

Fyra torsdagar på Kyrkcentrum, under hösten 2020. Fortsättning under våren 2021. För dig som längtar efter att läsa Bibeln tillsammans och att få tid för samtal om tro och liv. Start 29 oktober, kl. 18.30.

Plats: Kyrkcentrum, Västerhagsvägen 15, Bålsta
Tid: Torsdag kl 18.30-20.30
Datum: 29/10, 12/11, 3/12 och 17/12
Fortsätter sedan under våren 2021.

Anmälan eller frågor:

Peter  Berntsson

Peter Berntsson

Präst - komminister

Kanske har du varit på en hel del gudstjänster genom åren men känner ett sug efter att få sätta tänderna i de lite djupare frågorna och att få tid för samtal om tro och liv.

Planen är att ses varannan eller var tredje vecka på torsdagkvällar, i ungefär 1,5-2 timmar för att tillsammans läsa igenom en bibelbok, med ambitionen att tillägna oss ungefär ett kapitel per gång. Träffarna inleds med en kortare introduktion med bakgrundsinformation, sedan läser man tillsammans

Ambitioner är att det skall ge någonting för både hjärta och hjärna – och det kan nog skifta mellan gångerna vilket av dem som tar mest plats. Det är svårt att förutse vad som händer i den grupp som läser Bibeln tillsammans regelbundet – för det händer någonting i samtalet mellan oss som är där, och när vi samlas kring Guds Ord tillsammans kan det väcka många saker i oss.

Den första boken vi ska försöka utforska tillsammans är det Första Petrusbrevet. Det är ett brev som Petrus skrev till ett antal nya församlingar i Mindre Asien, och det tar upp många ämnen som säkert kommer att bli spännande att läsa och samtala om tillsammans. Det tar upp frågor om vad det innebär att leva som kristen i en värld som inte alltid ställer sig förstående till detta. Det frågar hur vi kan finna glädje mitt i lidande, motstånd och osäkerhet. Och så finns där flera partier som beskriver vem Jesus Kristus verkligen är, och vad han gjort för oss.