Assisi-gruppen

Du är välkommen att följa med på en resa i pilgrimens tecken! Att vara pilgrim innebär att upptäcka och tala om allt mellan himmel och jord medan man är på väg någonstans. Tillsammans gör vi en vandring i både det inre och i det yttre. Vi avslutar med en vecka till Rom och Assisi där vi får pilgrimsvandra i helgonens fotspår.

”Herre, lär mig dina vägar, visa mig dina stigar.” (Ps 25:4)

En söndag i månaden (udda veckor)
Startdag: 16/10 -22

Uppstartsgudstjänst

Starten för alla konfirmationsgrupper är tillsammans i en gemensam gudstjänst i Skokloster kyrka söndagen den 9 oktober.  

Allhelgonaläger

För att bygga gemenskap och lära känna varandra åker vi på läger tidigt i konfirmationsläsningen, redan på höstlovet vecka 44. Lägret blir på Stiftsgården Marielund 4–6 november, stiftsgården ligger på Ekerö ungefär en timme från Bålsta. Där kommer vi bland annat att leka en massa, fundera på frågan om Gud och lär känna varandra.  

Påsk vandring med påsknattsmässa

Lördagen den 8:e april får vi uppleva påsken och dess spännande budskap tillsammans. Vi kommer att gå en pilgrimsvandring från Bålsta till Skokloster, där vi senare på natten kommer att fira en unik mässa. 

Resan till Italien

Vi avslutar konfirmationen med en resa till Rom och Asissi, den 10–16 juni.

I Rom kommer vi att få uppleva stadens kultur och dess historia samt shopping. Därefter åker vi buss till den lilla staden Asissi där vi kommer att bo på kloster och vandra i Fransiskus fotspår. Här får vi möjlighet att göra en pilgrimsvandring både i det inre och yttre.  

Konfirmationsmässa i Skokloster

Söndagen den 18 juni sker konfirmationen. 
Övning inför detta sker den 17 juni.  

Viktig info

Alla träffar samt läger är viktiga delar i konfirmationsläsningen. 
Du betalar en avgift på 3000 kr utöver det pastoratet betalar för resan.