ABC Gruppträffar för föräldrar till barn 3-12 år

Att vara förälder. De flesta föräldrar kan känna igen sig i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur skapar vi harmoni vid matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? En sak är säker. Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

Hur vill du att ditt barn ska komma ihåg
dig om 20 år?
Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Vi vet att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är däremot inte alltid så självklart hur man åstadkommer det.

Vad är ABC?
Syftet är att främja barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling samt FNs barnkonvention. Du får med dig: Insikter och tips som underlättar din vardag hemma. Du får möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med andra föräldrar.

• Träffarna leds av utbildade gruppledare i ABC
  • Vi erbjuder denna kurs på tre olika platser

• Kursen är kostnadsfri.

Kursen innehåller fyra träffar.

1 - Visa kärlek Hur kan jag visa värme och kärlek? Hur vill mitt barn känna sig älskad?

2 - Vara med Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn?

3 - Visa vägen Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan ilska hanteras?

4 - Välja strider Hur kan tjat och skäll i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort?

Begränsat antal platser. Max 12 personer per kurs.

Höstens kurs är avslutad och så fort datum finns för kursen under våren 2018, lägger vi ut dem här.

Ett samarbete mellan Håbo kommun, Svenska kyrkan i Håbo och Landstinget i Uppsala län.