Vill vill finnas här för dig

Behöver du hjälp med praktiska saker som matinköp eller att hämta medicin? Eller bara någon att prata med när dagarna känns långa och enformiga? Här får du mer information om hur vi kan hjälpa dig eller en anhörig!

Behöver du hjälp att handla eller hämta ut medicin?

Coronahjälp Habo är en Facebook-grupp som erbjuder hjälp till dig som i dessa tider inte kan gå och handla själv. En privatperson startade gruppen men nu står både Svenska kyrkan, övriga frikyrkor i Habo, Röda korset och Habo kommun bakom gruppen.

Du som behöver hjälp ringer till Coronahjälp Habo på telefonnummer 010-55 172 55. Du lämnar namn och telefonnummer och blir sedan uppringd av en person som vill handla åt dig. Alla som handlar gör det utan ersättning och det blir ingen extra kostnad för dig. Du betalar i nuläget antingen kontant eller med swish till den som handlar.

Behöver du någon att prata med?

Vi lever i en orostid. För den som känner ett behov att prata med någon finns det som alltid möjlighet till detta med pastoratets präster och diakoner. Kyrkan finns för dig! Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar mellan kl 17-08. Ring 112 och fråga efter jourhavande präst. Det går också att chatta med en präst på www.svenskakyrkan.se.

Susanne Svanberg

Vill du prata med någon?

Erica Boge

Michael Lindqvist