Spotify Business lägger ner

Vi spelar endast laglig musik via CD-skivor.

Med jämna mellanrum kommer önskemål om att via församlingarnas ljudsystem spela upp egen musik vid gudstjänster och dop, bröllop och begravningar. I och med att tjänsten Spotify Business läggs ner får musik från Spotify inte längre spelas i offentliga sammanhang.

Hur gör man då man vill ha inspelad musik i fortsättningen?

Den som vill ha inspelad musik vid dop, bröllop och begravning kan till exempel göra på något av följande sätt:

• CD-skiva - Det är tillåtet för en privatperson att ta med sig en CD skiva för att spela upp en låt eller sång. CD-skivan måste vara original, och får alltså inte vara en CD någon bränt själv.

När ni köper en CD så kan vi spela upp musiken i kyrkan. Genom församlingens centrala avtal med STIM ger det oss rätten att spela upp musiken offentligt. Kom ihåg att ange titel och kompositör i eventuellt programblad.

Har du ytterligare funderingar?

Ta gärna kontakt med ansvarig kantor innan ni bestämmer musik. Vi har skickliga kantorer som gärna spelar livemusik i form av piano och orgel.