Planerar ni dop eller vigsel 2021?

Vi får många frågor kring restriktionerna vid dop och vigsel. Här hittar ni mer information vad som gäller just nu.

Antal deltagare i kyrkan

Från och med 1 juni är det möjligt att vara 50 deltagare vid allmänna sammankomster i kyrkan. Det förutsätter dock att lokalen är tillräcklig stor för möjlighet till avstånd.

Antal deltagare i kyrkorna efter 1 juni:

• Habo kyrka: 50 deltagare
  • Gustav Adolfs kyrka: 50 deltagare
  • Brandstorps kyrka: 40 deltagare
  • Fiskebäcks kapell: 20 deltagare

Siffran inkluderar dopfamiljen/vigselparet och besökande i alla åldrar. Tjänstgörande personal räknas utöver.

Fortfarande avstånd i kyrkan

I de nya restriktionerna krävs det att det finns anvisade sittplatser, vilket vi har löst genom att bland annat spärra av vissa bänkrader i kyrkan. Ett sällskap kan sitta max fyra personer tillsammans. Mellan sällskapen ska det vara minst 1 meters avstånd.

I alla kyrkor finns möjlighet att tvätta händerna med tvål och/eller handsprit.

Uthyrning för dopkalas och vigselfest

Vid uthyrning av lokal för dopkalas och vigselfest gäller fortfarande max 8 personer.

Dop eller vigsel utomhus

Vill du ha dop eller vigsel utomhus så är detta möjligt. Ofta sker det i en annan lokal ni hyrt, till exempel en restaurang eller annan lokal. Det går också bra att ha dop eller vigsel hemma i sin egen trädgård.

Vid dop och vigsel på annan plats ingår inte i vanliga fall musiker, men önskar ni detta kollar vi såklart upp möjligheten.

Boka om eller boka av

Är ni osäkra på om ni vill genomföra dopet eller vigseln går det bra att boka om det till senare. Hör av dig till expeditionen via telefon eller mejl så hittar vi ett nytt datum. Telefon: 036-49600 Mejl: habo.pastorat@svenskakyrkan.se