Konfirmation 2018-2019

Nu är snart konfirmandtiden slut! Konfirmation i Habo kyrka 8 - 9 juni.

Konfirmationen i Svenska kyrkan innehåller många spännande saker. Framför allt vill vi vara tillsammans och uppleva vad kristen tro kan vara. Det blir ett härligt, intressant och roligt år med sköna träffar i kyrkan.

Lyft dina funderingar och frågor

Vi börjar varje konfirmandträff gemensamt i helgrupp och sedan träffas vi i mindre grupper och arbetar med dagens tema. Ibland ser vi en film och diskuterar den, ibland jobbar vi på andra sätt med bild, musik och pyssel i smågrupper. Innan vi avslutar varje träff samlas vi i kyrkan för en andakt.

Vi träffas i S:t Johannes på torsdagar kl. 15.30-17.30. Från kl. 15 serveras det mellanmål.

Vi åker på flera roliga och intressanta resor och läger

Någon gång under hösten åker vi läger till en lägergård. På vårterminen har vi en övernattning i någon av våra församlingshem för att dagen därpå medverka i gudstjänsten. Veckan innan konfirmationsgudstjänsten åker vi på konfirmandläger med hela gruppen.

Vi som arbetar med konfirmanderna

Vi är många som arbetar med konfirmandgruppen. Arbetslaget består av pedagoger, präst, diakon och ett stort gäng unga ledare. De unga ledarna är ungdomar som nyligen konfirmerats och valt att fortsätta finnas i kyrkan, en del är äldre ungdomar som under flera år varit med som ledare på konfirmandträffar och läger.

Har du några frågor eller funderingar? Du är välkommen att höra av dig till:

Monica Fullana Kilefors, 036-496 15,
monica.fullana.kilefors@svenskakyrkan.se

Maria Liljenberg, 036-496 08,
maria.liljenberg@svenskakyrkan.se

Datum som är bra att skriva upp i sin kalender

29 maj - 2 juni 2019
Konfirmandläger på Gransnäs ungdomsgård