Habo vägkyrka 2021

Under sommaren är Habo kyrka öppen för den som vill besöka vår vackra kyrka, gå på guidad tur och fika i sommarcaféet. Vägkyrkans café i Sockenstugan har öppet 29 juni- 8 augusti.

Sommarkyrkan Habo kyrka

Habo kyrka är öppen varje dag kl. 9-17. Gudstjänst söndagar kl. 10, undantag vid kvällsgudstjänst med musik. Se kalendern nedan.

Kostnadsfria guidningar

Guidningar ges flera gånger dagligen under sommaren. Detta förutsatt att inga andra förrättningar pågår i kyrkan. Dessa är öppna för alla och är gratis, ingen föranmälan behövs. Guidningen pågår i cirka 20 minuter och startar med en kort andakt. I kalendern nedan ser du tiderna för guidning.

Kommer ni med busslass eller som förening? Då behöver du göra en särskild bokning, klicka här för att se mer information.

andakter

Varje guidning startar med en kort andakt. Tiderna för guidningar finns i kalendern nedan.

Vägkyrkans café i Sockenstugan

Vägkyrkans café i Sockenstugan är öppen 29 juni- 8 augusti. Måndagar-lördagar kl. 10-17, söndagar kl. 11-17. Observera nya öppettider.

I Vägkyrkans café kan du umgås och fika hembakat. Våfflor serveras på onsdagar kl. 14-17 och lördagar kl. 10-17. Försäljning av Fairtrade-produkter, böcker och vykort.

Gillar du att sticka och virka? Varje tisdag kl. 14-16 är du välkommen att sticka i gemenskap i Vägkyrkans café.

40-års jubileum

Med hjälp av frivilliga, sommarjobbare och övriga anställda har vägkyrkan drivits i inte mindre än 40 år! Detta tycker vi är något att uppmärksamma, vilket kommer synliggöras på årets utställning som har 40-års jubileet som tema.

Barnaktiviteter i caféet och habo kyrka

Leta kyrkråttor i Habo kyrka. Häften finns i kyrkan. I häftet finns en karta och sen är det bara att börja leta efter kyrkråttorna som är gömda i kyrkan. Den som hittar alla råttor får en gratis glass i Vägkyrkans café.

Lekkyrka och pysselhörna. Nytt för i år är att vi har en lekkyrka i Sockenstugan för barnen. Här kan barnen leka dop och begravning, prova prästens kläder, läsa i Barnens Bibel med mera. Det finns också ett bord där barnen kan måla och pyssla.

Tipspromenad på kyrkogården. Runt kyrkogården i Habo kyrka finns en tipspromenad för barnen, de vuxna kan samtidigt gå en digital tipspromenad.

Xrundan – en digital tipspromenad

Runt kyrkogården i Habo finns en digital tipspromenad. Här får du möjlighet att gå runt på kyrkogården och svara på tolv frågor. Frågorna handlar om allt möjligt och utlottade priser utlovas till dem som är med och går tipspromenaden.

Vinsten går till välgörenhet

Att vägkyrkan skiljer sig från ett vanligt café kännetecknas bland annat av att all vinst alltid har gått till välgörenhet, vilket även gäller för årets vägkyrka. I år är det naturligt att projekten hjälper människor vars liv blivit allt svårare genom coronapandemin.

I år går det till tre projekt; Ria - Hela Människan, Augusta Viktoria-sjukhuset och Act Svenska kyrkans sommarinsamling. Vi hoppas på att vi kan samla in minst lika mycket i år! Alla pengar gör skillnad för människor – både i lokalområdet men även i flyktingområden i andra delar av världen.

Sommarmusik och allsångskvällar

Vi har sommarmusik i alla våra kyrkor. Under vägkyrkoperioden har vi också allsångskvällar vid tre tillfällen. Se mer information om detta nedan eller i kalendern.

Välkommen till Habo kyrka i sommar!

Baka till Vägkyrkans café

Vi tar tacksamt emot nya och gamla hembagares bakverk. Om du är intresserad av att baka kontaktar du diakon Susanne Svanberg, tel. 036-496 07, mejl: susanne.svanberg@svenskakyrkan.se. Vi hjälper dig med ingredienser om så behövs.