Habo pastorat söker präst

100 % tills vidare

Habo pastorat, vid Vätterns strand, ca 15 km nordväst om Jönköping, består av tre aktiva och väl fungerande församlingar med många mötesplatser för såväl barn som vuxna.

Habo är en expanderande kommun med bra utbyggd närservice och möjlighet att leva ett gott liv med närhet till natur och friluftsliv. Det bor många barnfamiljer i vår kommun som har ca 12 600 invånare och ca 8 300 är kyrkotillhöriga. I pastoratet med Habo, Gustav Adolfs och Brandstorps församlingar, är vi ett arbetslag med 26 anställda där arbetet bedrivs runt fyra kyrkor och ett kapell.

Vår verksamhet är bred och vi har ett levande gudstjänstliv, en stabil ekonomi, välvårdade byggnader och kyrkogårdar och inte minst engagerade medarbetare, såväl anställda som ideella. Som anställd hos oss kommer du att ingå i ett arbetslag som har mycket glädje i arbetet och är nyfikna på framtiden. Vi ser det som viktigt att vara en öppen gemenskap med möjlighet att växa och utvecklas.

I vårt ombyggda Kyrkans hus i Habo finns nya, funktionella kontor och församlingslokaler.

Nu söker vi dig som vill arbeta som präst med människor i alla åldrar. Vi hoppas att du brinner för gudstjänster och ser dop, vigslar och begravningar som viktiga gudstjänster och kontaktytor.

Som komminister hos oss arbetar du med sedvanliga prästuppgifter och vi hoppas att du ser ett värde i att arbeta både traditionellt och förnyande.

Du är engagerad och förankrad i din tro och ser fram emot att bidra till att göra Kristus känd, trodd och älskad och att arbeta för att kristen tro ska bli en naturlig del av människors liv.

Vi hoppas vidare att du tillsammans med oss vill vara med och utveckla de två utvecklingsområden som vi nu vill satsa extra på i vårt pastorat, nämligen ideellt engagemang samt lärande och andlig fördjupning.

Vi förväntar oss att du:

• har förmåga att arbeta såväl i nära samarbete som självständigt
  • är öppen för utveckling och förändringar i arbetet
  • arbetar flexibelt och prestigelöst, är lyhörd och social
  • är bra på planering och framförhållning
  • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • har körkort och tillgång till bil
  • är prästvigd i Svenska kyrkan.

Tjänsten är tillsvidareanställning 100 %, tillträde efter överenskommelse.

Med tanke på att du i tjänsten möter många människor läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Bostad kan erbjudas.

Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Frågor om tjänsten besvaras av kyrkoherde Sven-Evan Svanberg, tel. 036-49602, samt av kyrkorådets ordförande Katarina Carlsson, tel. 070-9964002.

Vid eventuell intervju vill vi se utdrag ur polisens belastningsregister.

Välkommen med din ansökan senast 10 oktober

Mejl: habo.pastorat@svenskakyrkan.se

Post: Habo pastorat, Kapellgatan 32, 56632 Habo

Märk din ansökan med ”Präst”. Urval sker löpande.