.

Kyrka för Fairtrade

Vi jobbar för en rättvisare värld!

Idag får nära sex miljoner människor i Afrika, Asien och Latinamerika, (odlare, anställda och deras familjer) mer pengar och ett bättre liv tack vare att de är anslutna till Fairtrade. Vi i Sverige äter ca 15 kilo bananer per person årligen, och dricker nästan mest kaffe per person i världen. Om fler började välja Fairtrade framför andra varor skulle det göra stor skillnad!

Handla Fairtrade

Idag finns det ett brett utbud av Fairtrade-produkter att välja ur, t ex kaffe, te, kakao, drickchoklad, chokladkakor, bananer och annan färskt frukt, juice/läsk, ris, quinoa, glass, socker, kryddor, nötter, snacks/godis och honung. Dessutom går det att köpa Fairtrade-märkt vin, blommor, sportbollar, och produkter som innehåller Fairtrade-märkt bomull.
 
I våra församlingshem finns ett visst utbud av fairtradeprodukter att köpa. Störst utbud har vi i gamla Folkets hus där vi även säljer böcker och leksaker. Du kan både betala kontant och med swish. 

Läs mer om Kyrka för Fairtrade

Församlingarna i Habo pastorat är "Kyrka för fairtrade"-diplomerade sedan 2011.

För att bli diplomerad som ”Kyrka för Fairtrade” ska församlingen använda Fairtrade-märkta produkter i sin verksamhet, informera och utbilda sina medlemmar om Fairtrade och samarbeta med andra aktörer i samhället för att på olika sätt främja etisk konsumtion och rättvis handel.

Läs mer om Kyrka för Fairtrade