Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kyrka för Fairtrade

Vi jobbar för en rättvisare värld!

Idag får nära sex miljoner människor i Afrika, Asien och Latinamerika, (odlare, anställda och deras familjer) mer pengar och ett bättre liv tack vare att de är anslutna till Fairtrade. Vi i Sverige äter ca 15 kilo bananer per person årligen, och dricker nästan mest kaffe per person i världen. Om fler började välja Fairtrade framför andra varor skulle det göra stor skillnad!

Handla Fairtrade

Idag finns det ett brett utbud av Fairtrade-produkter att välja ur, t ex kaffe, te, kakao, drickchoklad, chokladkakor, bananer och annan färskt frukt, juice/läsk, ris, quinoa, glass, socker, kryddor, nötter, snacks/godis och honung. Dessutom går det att köpa Fairtrade-märkt vin, blommor, sportbollar, och produkter som innehåller Fairtrade-märkt bomull.
 
I våra församlingshem finns ett visst utbud av fairtradeprodukter att köpa. Störst utbud har vi i S:t Johannes där vi även säljer böcker och vykort. Du kan både betala kontant och med swish. 

Läs mer om Kyrka för Fairtrade

Församlingarna i Habo pastorat är "Kyrka för fairtrade"-diplomerade sedan 2011.

För att bli diplomerad som ”Kyrka för Fairtrade” ska församlingen använda Fairtrade-märkta produkter i sin verksamhet, informera och utbilda sina medlemmar om Fairtrade och samarbeta med andra aktörer i samhället för att på olika sätt främja etisk konsumtion och rättvis handel.

Läs mer om kyrka för fairtrade