Hur påverkas Svenska kyrkan i Habo av coronaviruset?

Svenska kyrkan följer de riktlinjer och rekommendationer som finns. Uppdaterad 30 juni.

Habo pastorat vill vara en trygg och stödjande miljö även i dessa tider med coronaviruset. Vi följer händelseutvecklingen, Svenska kyrkans nationella riktlinjer och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

I listan nedan ser du åtgärder från våra verksamheter.

Gudstjänster

Vi firar gudstjänst utomhus hela sommaren i form av friluftsgudstjänster. Varmt välkommen att fira gudstjänst på plats igen! Ta gärna med något att sitta på. Vid regn är vi i kyrkan.

Öppen kyrka

Habo kyrka är öppen dagligen kl. 9-17.

Brandstorps kyrka är öppen dagligen kl. 10-16. Lördag och söndag kl. 10-18.

Dop, vigsel och begravning

Från 1 juli kan fler besökare vara med på dop, vigsel och begravning. Avstånd är fortfarande viktigt och därför kan vi inte erbjuda lika många platser i varje kyrka. Maxantalet i respektive kyrka vid dop, vigsel och begravning är:

- Habo kyrka: 100 deltagare

- Gustav Adolfs kyrka: 50 deltagare

- Brandstorps kyrka: 40 deltagare

- Fiskebäcks kapell: 20 deltagare

Siffran inkluderar dopfamiljer, brudpar och besökande i alla åldrar.

Uthyrning av lokaler

Vid uthyrning av lokal för dopkalas, vigselfest och minnesstund gäller max 50 personer från och med 1 juli.

Verksamhet

Svenska kyrkan i Habo har pausat många verksamheter. I kalendern nedan ser du vad som är i gång.