Ett hav av lila krokusar.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Aktuellt

Det händer mycket under våren och sommaren. Här kan du läsa om sådant som är aktuellt just nu.

En grupp människor promenerar tillsammans i skogen.

Norra S:t Sigfridsleden

Efter många års arbete har nu den nya pilgrimsleden Norra S:t Sigfridsleden som går mellan Jönköping och Falköping invigts.

Någon knådar en deg i en bunke.

Bakdag inför Vägkyrkans café

Vägkyrkan har öppet 28 juni - 14 augusti. Fikat som serveras i caféet är hembakat och därför har vi tre träffar fram till caféet öppnar då vi bakar tillsammans.

Ett av ljusen i en ljusbärare av svart smide har just brunnit ut.

Öppen kyrka - Vi ber för fred

I tider av oro är det skönt med en trygg plats. I S:t Johannes kyrka kan du komma in för en stunds stillhet, bön och ljuständning. Välkommen på bön och klockringning måndag - fredag kl. 12.00 i S:t Johannes kyrka.

Hjälparbetare delar ut vatten

Gåvorna gör skillnad i Ukraina

Kriget i Ukraina har global påverkan. Det är en ohygglig situation för de som tvingas fly från sina hem. Följdeffekter i andra länder är många och allvarliga. Tack vare gåvor fortsätter arbetet med att motverka krigets effekter, i Ukraina och resen av världen.

Sommaräng med lavendel.

Sommarfest för ideella, förtroendevalda och anställda

Torsdag 9 juni kl. 18-21 vid Brandstorps församlingshem. Till dg som varit eller är förtroendevald och ideell/frivillig medarbete under de senaste åren.

Familjeläger på Gransnäs 11-12 juni

Följ med på två dagars läger med övernattning till lägergården Gransnäs, Aneby kommun.

Kyrkans klassiker

Var med att under ett kalenderår upptäcka delar av kyrkans tro och liv. Det handlar om att be, läsa bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra.