Internationellt arbete

Vi är alla en del av den världsvida kyrkan, en kyrka som har ett universellt uppdrag. Vi kan hjälpa och stödja varandra och vårt uppdrag är inte begränsat till Sverige eller svenskar. Svenska kyrkan i Gustavsberg-Ingarö har också ansvar för den verksamhet som bedrivs utanför landets gränser med internationell mission och diakoni.

Internationella gruppens uppdrag
är att vara motorn i församlingens internationella arbete genom sitt specialuppdrag att bevaka internationella frågor, engagera, inspirera, informera, påverka och ansvara för insamlingsarbete.
Gruppen består av en präst och frivilliga medarbetare i församlingen. Alla som känner engagemang för och aktivt vill stödja Svenska kyrkans internationella arbete kan känna sig välkommen i gruppen. Plats finns för den som vill göra en liten eller tidsbegränsad insats och för den vill lägga ner mycket tid.

Den internationella gruppen samordnar, planerar och utvecklar det internationella arbetet så att det blir en angelägenhet för hela församlingen och genomsyrar verksamheten.

Uppgiften i församlingen är:
• att upprätthålla och öka det internationella engagemanget
• att informera om det internationella arbetet
• att bedriva och samordna församlingens insamlingsverksamhet.

Välkommen att höra av dig till
Åsa Siverbo, präst 08-570 380 56
asa.siverbo@svenskakyrkan.se