Tisdagsträffen

Du är varmt välkommen till Tisdagsträffarna i Gustaf Vasa kyrka. Vi inleder våra samlingar på tisdagar kl. 13.30 i vår vackra kyrksal. Efter programmet bjuder vi på kaffe och smörgås i Marcuskapellet.

Tisdagsträffens lunch erbjuder ett tillfälle att mitt på dagen äta en god macka och vara med om ett program, som kan bestå av musik, korta intressanta föredrag eller annan typ av underhållning. Kom och möt nya människor eller sitt bara med som åhörare.

Program hösten 2021

Tisdag 21/9  Din tro tar dig till himlen, musik tar himlen till dig!
Efter med än 50 år på olika scener över flera kontinenter landar sångaren och underhållaren Mats Lindström i sångskatten från läsarsånger och gospelmusik.

Tisdag 28/9  Krig, kvinnor och gud.
Utifrån Beata Arnborgs biografi över Barbro Alving,  BANG. Berättare Sven Johannesson.

Tisdag 5/10  Pianolyrik
Peter Henning spelar och läser lyrik för oss.

Tisdag 12/10  Mellan Klockaregård och kyrkogård
Sven Johannesson läser egna texter om Värmland.

Tisdag 19/10  Grabbarna från Eken
Med fiol, dragspel och mandolin kommer de tillbaka och bjuder oss flödande musikaliska upplevelser.

Tisdag 26/10  Sånger om livets vardag och guldkant
Ulrika och Niclas Zettersten spelar och sjunger för oss.

Tisdag 2/11  Döden finns ju mitt i livet…
Snart är det Allahelgons helg. Dan Bekking tänker och berättar på detta tema.

Tisdag 9/11  Ögonen log - en musikalisk vandring
Med Eva Svedberg sång och Karin Kjellberg piano

Tisdag 16/11  Storkyrkan i mitt hjärta
Med lättsamhet och allvar berättar Hans Ulfvebrand om sin tid som domprost och pastor primarus i Domkyrkoförsamlingen och Storkyrkan.

Tisdag 23/11  Visor, Jazz och Gospel
Med Helene Du Rietz och Emanuel Olsson.

Tisdag 30/11  Program ej klart.

Tisdag 7/12  Vår väg är havet
I augusti 2020 släppte musikern och låtskrivaren Sofia Ullman albumet ”Vår väg är havet” där bland annat gitarristen Janne Schaffer medverkar. Vi får också lyssna till Sofias samarbete med Ted Gärdestads bror Kenneth låt ”Måla mig i akvarell”

Tisdag 14/11  Från Stor stad till Storstad
Ny bok om Stockholms stift i går och idag, med bokens författare Carolin Krook, biskop emerita.

Tisdag 21/11  Gamla och nya jultraditioner
Med Sven Johannesson och Dan Bekking.

För mer information:

Dan Bekking