Gustaf Vasa församling Besöksadress: Gustaf Vasa kyrka, Karlbergsvägen 5, 11327 STOCKHOLM Postadress: Västmannagatan 63 A, 11325 STOCKHOLM Telefon:+46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling

Gospelmässa

Gospelmässan i Sabbatsbergs kyrka äger rum sista fredagen kl 19.30 i varje månad september–november och februari–maj. Musiken, körsången och ”psalmerna” är alla i gospelstil, även om vi sjunger ”psalmerna” på svenska.

Välkommen till Gospelmässa i den lilla träkyrkan Sabbatsbergs kyrka!

Ingmar Johánsson

Den 28/2 sjunger vi tillsammans med Ingmar Johánsson några av hans låtar. Ingmar arbetar just nu som präst i Gustaf Vasa församling och slog igenom som popartist på 70-talet. Som alltid med Sabbatsbergs Gospel & Gospel Voices under ledning av Helene Du Rietz, körledare och Emanuel Olsson på piano.

Sångövning kl 19 för alla som vill lära sig några av mässans låtar. Efter mässan fikar vi och sjunger gospelkaraoke med Michael Le Duc tillsammans i Karahuset, mittemot kyrkan. Sabbatsbergs kyrka hittar du på Sabbatsbergsvägen 5, (infart från Torsgatan). Entré för rullstolar från baksidan, Eastmansvägen 36.​

En av grundtankarna kring gospelmässan, är att låta gospelmusiken få vara gudstjänstmusik som den ju faktiskt är från början.

Även om vi nästan varje gång bjuder in gästartister, musiker och körer så är alla som kommer till mässan lika viktiga för helheten och varje gång kan man komma kl 19 för att öva in några av mässans sånger!

Vi vill också att Gospelmässan ska vara en mötesplats för innerstadsbor, förortsbor, ungdomar, barn och människor från olika kulturer!

28/2 Gästartist: Ingmar Johánsson

27/3 Gästartist: Calvin Bridges, USA. Dan Bekking, präst.

Calvin Bridges, USA

24/4 Gästartist: Gerald T. Smith, USA. Dan Bekking, präst.
Under april medverkar vi också i påsknattsmässa 11/4 kl. 23.00 samt har en gospelkonsert under kulturnatten 18/4 kl. 23.00. Dessa i Gustaf Vasa kyrka.

Gerald T. Smith, USA

29/5 Gästartist: Kiralina Salandy, Canada. Andreas Hellkvist, hammondorgel. Sandra Signarsdotter, präst.

Kiralina Salandy & Andreas Hellkvist