Gustaf Vasa församling Besöksadress: Gustaf Vasa kyrka, Karlbergsvägen 5, 11327 STOCKHOLM Postadress: Västmannagatan 63 A, 11325 STOCKHOLM Telefon: +46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling

Gospelmässa

Gospelmässan i Sabbatsbergs kyrka äger rum sista fredagen kl 19.30 i varje månad september–november och februari–maj. Musiken, körsången och ”psalmerna” är alla i gospelstil, även om vi sjunger ”psalmerna” på svenska.

I Stockholm och i Sverige vimlar det av gospelkörer och sångare men ändå har kanske gospelmusiken inte fått en självklar plats i gudstjänstlivet.
Detta är en av grundtankarna kring gospelmässan, att låta gospelmusiken få vara gudstjänstmusik som den ju faktiskt är från början.

Även om vi varje gång bjuder in gästartister, musiker och körer så är alla som kommer till mässan lika viktiga för helheten och varje gång kan man komma kl 19 för att öva in mässans sånger!

Vi vill också att Gospelmässan ska vara en mötesplats för innerstadsbor, förortsbor, ungdomar, barn och människor från olika kulturer!

Gospelmässa i Sabbatsbergs kyrka Bild: Amun Re