Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Gustaf Vasa församling Besöksadress: Gustaf Vasa kyrka, Karlbergsvägen 5, 11327 STOCKHOLM Postadress: Västmannagatan 63 A, 11325 STOCKHOLM Telefon:+46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gospelmässa

Gospelmässan i Sabbatsbergs kyrka äger rum sista fredagen kl 19.30 i varje månad september–november och februari–maj. Musiken, körsången och ”psalmerna” är alla i gospelstil, även om vi sjunger ”psalmerna” på svenska.

Välkommen till höstens Gospelmässor i den lilla träkyrkan Sabbatsbergs kyrka!

POW (Power of Women)

Den 29/11 gästas vi av sånggruppen POW (Power of Women Voices). Som alltid med Sabbatsbergs Gospel & Gospel Voices under ledning av Helene Du Rietz, körledare och Emanuel Olsson på piano.

Sångövning kl 19 för alla som vill lära sig några av mässans låtar. Efter mässan fikar vi och sjunger gospelkaraoke med Michael Le Duc tillsammans i Karahuset, mittemot kyrkan. Sabbatsbergs kyrka hittar du på Sabbatsbergsvägen 5, (infart från Torsgatan). Entré för rullstolar från baksidan, Eastmansvägen 36.​

En av grundtankarna kring gospelmässan, är att låta gospelmusiken få vara gudstjänstmusik som den ju faktiskt är från början.

Även om vi nästan varje gång bjuder in gästartister, musiker och körer så är alla som kommer till mässan lika viktiga för helheten och varje gång kan man komma kl 19 för att öva in några av mässans sånger!

Vi vill också att Gospelmässan ska vara en mötesplats för innerstadsbor, förortsbor, ungdomar, barn och människor från olika kulturer!