Gustaf Vasa församling Besöksadress: Holländargatan 16, 11160 STOCKHOLM Postadress: BOX 3166, 10363 STOCKHOLM Telefon: +46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling Webbplats

ViSK-Vänstern i Svenska kyrkan

Vänstern i svenska kyrkan, VISK, har några hjärtefrågor som vi vill medverka till att förverkliga.

Kyrkan som kulturbärare är för oss ett viktigt ämne. Vi vill skapa ännu större utrymme för musik och konst.De största kontaktytorna kommer i framtiden att ligga utanför den traditionella gudstjänsten varför kulturen blir allt viktigare. Kyrkan bör stå för en kultur bortom den enbart kommersiella och erbjuda både tradition och förnyelse.

Mötesplatser för dialog och delande, folkbildning ligger i vårt intresse.

Teologi som levs är ett annat mål. Vi måste försöka skapa fler möjligheter att dela tankar, tro och tvivel.

För det tredje är den diakonala aspekten viktig. Det öppna ögat och örat för den utsattes situation bör genomsyra det mesta av församlingens verksamhet.

Valbar kandidat: Hans Ove Olsson, organist.

Hans Olsson, valbar kandidat i ViSK