Gustaf Vasa församling Besöksadress: Holländargatan 16, 11160 STOCKHOLM Postadress: BOX 3166, 10363 STOCKHOLM Telefon: +46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling

Sångfest med Sundsvalls Kammarkör och Kjell Lönnå

Lördag 10 februari kl 16 i Gustaf Vasa kyrka. Fri entré.

Sångfest med varierat körprogram från de stora mästarna till nutida glädespridarna. Alltfrån seriösa klanger till seriösa visor. Sakrala klanger till glädjefyllda visor.

Välkommen till en sångfest med Sundsvalls Kammarkör. Kören har med sin ledare Kjell Lönnå framträtt i åtskilliga uppmärksammade konserter. Körens repertoar är bred, allt från kör-show till kyrkokonserter finns på programmet.

Något av en TV-kör har Sundsvalls Kammarkör också blivit; de har gjort mer än 150 separata program för televisionen, allt ifrån meditativa konserter till allsångskonserter.

Förutom radio- och tv-program gör kammarkören åtskilliga livekonserter, inte minst i hemstaden Sundsvall. Kören turnérar också flitigt både inom Sverige och utomlands.

1981 gjordes en lång turné längs den amerikanska västkusten där bl.a. San Francisco, Los Angeles och San Diego besöktes. En Europaturné genomfördes 1984, där kören sjöng bl.a. i Peterskyrkan i Rom, konserterade i Notre Dame i Paris och St Pauls Cathedral i London. I Vatikanen fick Sundsvalls Kammarkör sjunga i speciell audiens hos påven Johannes Paulus II. 1990 gjorde kören en uppmärksammad turné till Hawaii, Tahiti och Australien där bl.a. konsert hölls i Operahuset i Sydney. 1991 genomförde Sundsvalls Kammarkör en turné till Wien och Budapest där konserter hölls i de stora katedralerna. Sundsvalls Kammarkör har också gjort konsertturnéer till Canada, Grenada, USA, Portugal, Spanien. Nyligen gjorde kören tre konserter på Malta. Sundsvalls Kammarkör gjorde succé på Sveriges största körfestival: Lund Choral Festival. I fjol firade kören 50-årsjubileum med bl.a. en konsert i London i mars månad och en mycket uppmärksammad Jubileumskonsert i Tonhallen, Sundsvall.

Kören har sjungit in flera LP  och CD-skivor med både profant och sakralt innehåll.

Sundsvalls Kammarkör har 45 medlemmar bestående av musiker, musiklärare men också andra professioner. Inom kören finns många solister som nu och då framträder i programmen.