Foto: Nadja Sjöström

Sandra och Johannes möter spännande gäster på kondis

"På djupet med - Existentiella samtal på Ritorno" sista tisdagen varje månad kl. 19.00.

Existentiella samtal har alltid varit viktiga för människor i alla tider. Givet de senaste årens utveckling, med pandemi, krig och allmän oro, har behovet av dessa samtal ökat ytterligare. 

Klicka på bilden för att se affischen som pdf

Att få mötas i ett djupt samtal kan hjälpa oss att få nya perspektiv på livsfrågor. Det kan vara frågor som rör vår samexistens, vår sorg, trösten, meningen med livet och guds existens. 

I och med På djupet med – Existentiella samtal på Ritorno, tar vi den här frågeställningen vidare utanför kyrkans väggar, där vi som präster möter människor i deras egen kontext. Samarbetet med konditori Ritorno ger oss den plattformen.

Nästa samtal den 28 februari är med Niki Lindroth von Bahr.

Niki Lindroth von Bahr är konstnär och animationsregissör med Stockholm som bas. Hennes prisbelönta kortfilmer Something to Remember (2019), The Burden (2017), Bath House (2014) och Tord and Tord (2010) har visats på festivaler som Cannes, Berlinale, Toronto och Sundance. The Burden har sedan premiären 2017 vunnit 82 priser, inklusive Cristal för bästa kortfilm i Annecy, bästa internationella kortfilm i Toronto och Guldbaggen för bästa kortfilm.

Niki tog sin masterexamen i konst från Kungliga Konsthögskolan 2016. Hon är representerad som konstnär av Stene Projects Gallery i Stockholm och som regissör på Nexus Studios i London. Hon är också kostymdesigner och har arbetat för artister som Fever Ray och David Bowie.

På djupet med, kommer att äga rum sista tisdagen i varje månad på konditori Ritorno, Odengatan 80.

Prästerna och författarna Sandra Signarsdotter och Johannes Svanerud alternerar som samtalsledare. Kapellmästare är Martin Östergren.

Kom och lyssna på ett djupt samtal, ät något gott och njut av musiken.