Gustaf Vasa församling Besöksadress: Gustaf Vasa kyrka, Karlbergsvägen 5, 11327 STOCKHOLM Postadress: Västmannagatan 63 A, 11325 STOCKHOLM Telefon:+46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling

Mantel av lugn

Välkommen till en vilsam stund i Gustaf Vasa Kyrka! Tre fredagseftermiddagar under hösten!

Mantel av lugn - med a cappellasång

6/9, 4/10 & 15/11, klockan 16.00 - 16.30

Vi börjar med att lyssna på Gudrun som leder dig i en sittande avspänningsövning kallad "Mantel av lugn". Det är en qigongövning hämtad från traditionell kinesisk medicin där "du träder in i lugnet". Du stärker din uppmärksamhet, din förmåga att vila i stillhet och din kroppsmedvetenhet.

Efter femton minuter med Gudrun tar Helene över och vi får sjunka in i tonernas värld i ytterligare femton minuter.

Helene blandar andliga sånger från olika traditioner som folkmelodier från Sverige, spirituals, psalmer och lite orientaliska toner.  Vi får lyssna och meditera till dessa sånger utan applåder och kan förundras över skönheten i kyrkan och akustiken.

Helene är anställd i församlingen som musikpedagog men ger också konserter på andra håll och har gjort en skiva med just denna typ av sång som ni kommer att få höra här.

​Gudrun är fysioterapeut och taiji qigong-instruktör och har lett grupper i kyrkor sedan 2002.

Välkommen! Ingen anmälan, ingen avgift.

Helene Du Rietz

Musikpedagog