Foto: Magnus Bjurberg

Mantel av lugn flyttas till 11 december

På grund av sjukdom tar vi inga risker och flyttar fram fredagens Mantel av lugn några veckor. Så länge kan du slappna av till inspelade övningar längre ner på sidan.

Mantel av lugn - med a cappellasång

13/11, kl 16.00-16.30

Gudrun leder dig i en avspänningsövning kallad "Mantel av lugn". Den är hämtad från traditionell kinesisk medicin där "du träder in i lugnet". Vi gör även enkla rörelser i sittande. Du stärker din uppmärksamhet, din förmåga att vila i stillhet och din kroppsmedvetenhet.

Helene blandar andliga sånger från olika traditioner som folkmelodier från Sverige, spirituals, psalmer och lite orientaliska toner.  Vi får lyssna och meditera till dessa sånger utan applåder och kan förundras över skönheten i kyrkan och akustiken.

Helene är anställd i församlingen som musikpedagog men ger också konserter på andra håll och har gjort en skiva med just denna typ av sång som ni kommer att få höra här.

​Gudrun är fysioterapeut och taiji qigong-instruktör och har lett grupper i kyrkor sedan 2002.

Välkommen! Ingen anmälan, ingen avgift. Max 50 personer.

Helene Du Rietz

Musikpedagog