Kyrklördag

Kyrklördag!

Teater, rytmik, fika, scen, musik och berättande - alltid en aktivitet för både barn och vuxna!

Tänk vad skönt att bara kunna slinka ner till kyrkan, ta en fika, dansa, pyssla eller se en teaterpjäs – mötas över generationsgränserna med eller utan barn. Prata och umgås under lättare former.
Fika till självkostnadspris.

24 oktober "Böcker Böcker Böcker" 13.00-16.00 i Församlingssalen, Västmannagatan 63
En eftermiddag med diakon Sven Johannesson, Emanuel Olsson och Helene Du Rietz

13.00 Fika och fri lek för de minsta. Våfflor, sylt och grädde, kaffe, the och juice!
13.15 Barnvisor från Astrid Lindgrens värld. Sjung med Helene Du Rietz och Emanuel Olsson.
13.30 - 14.00 Högläsning med bildvisning för barn och vuxna. "Vikarien" av Gregor Du Rietz och bilder av Heike Schneider. En hejdlöst rolig saga om den konstiga vikarien i Buttle!
14.00 Fika & Bokbytarbord. Ta med de böcker du vill byta hemifrån och få några nya! Vuxen och barnböcker!
14.30 Favoritboken. På denna kyrklördag får du också ta med din favoritbok, den bok du läser nu, eller den bok du önskar att du aldrig hade köpt. Du får berätta något om din bok, det går också bra att bara lyssna, vi diskuterar och Sven Johannesson som leder samtalet berättar lite om sina bokhyllor och om sitt förhållande till litteraturen.

28 november Ikonmålning
Ikonmålning med Efti Papaduopolos Georlin i Församlingssalen 13.00-16.00
För vuxna och barn från 7 år och uppåt i sällskap av vuxen.
Vi målar en detalj från en ikon och provar på äggtempera och förgyllning med Efti som just nu har IKONUTSTÄLLNING i Gustaf Vasa Kyrka. Max 20 deltagare . Kostnad 100:- inklusive kaffe, juice och baklava. Swisha till 123 291 9678 för föranmälan, märk med "Ikonmåleri".
Obligatorisk föranmälan till helene.du.rietz@svenskakyrkan.se , tel: 0702 32 85 45. Sista anmälningsdag 25 november.

19 december Julfest
13.00-16.00  i Församlingssalen.
Barnkörernas julshow och dans kring granen.
Vi bjuder på julgröt, pepparkakor och glögg.
Eftermiddagen avslutas med julmusik framfört av Emanuel Olsson på piano.