Gustaf Vasa församling Besöksadress: Gustaf Vasa kyrka, Karlbergsvägen 5, 11327 STOCKHOLM Postadress: Västmannagatan 63 A, 11325 STOCKHOLM Telefon:+46(8)50888600 E-post till Gustaf Vasa församling

Kyrklördag för alla åldrar!

Teater, rytmik, fika, scen, musik och berättande - alltid en aktivitet för både barn och vuxna!

Tänk vad skönt att bara kunna slinka ner till kyrkan, ta en fika, dansa, pyssla eller se en teaterpjäs – mötas över generationsgränserna med eller utan barn. Prata och umgås under lättare former.
Alltid fri entré. Fika till självkostnadspris.

1 februari 13.00-16.00 i Församlingssalen, Västmannagatan 63.

13.30 Trumspel, dans och sång för barn och föräldrar med Emanuel Olsson och Helene Du Rietz.
14.30 Scensprång - så minns jag Nurejev.
Monologen av och med Ann-Cathrine Byström gestaltar ett unikt och personligt porträtt av livet bakom kulisserna på Stockholmsoperan och i Paris.

Året är 1967. Operahusen världen över ropar efter Kirovbalettens trumfkort Rudolf NUREJEV - uppmärksammad inte bara som dansare utan också för det mest spektakulära avhoppet genom tiderna! Han är älskad och hatad, beundrad och bespottad. Alla har en åsikt om "Nurre" - inte minst recensenterna.
I Stockholm kämpar balettchefen Eric Bruhn, även han en världsartist, som lyckas fånga Rudolf i språnget. Den store Nurejev anländer till Kungliga Baletten och vi får förmånen att dansa hans allra första uppsättning av NÖTKNÄPPAREN. Luften står stilla i salongen och på scenen. Sensation för utsålda hus!

Följ med på denna flygande parkour i den mångfacetterade jakten på SYLFIDENS ursprung. En sista tempeldans för Nurre i Paris...

Manus, regi och framförande: Ann-Cathrine Byström.
Textbearbetning: Eva Ermenz
Regiassistent och teknik: Dag Werle​

14 mars 13.00-16.00 i församlingssalen, Västmannagatan 63.

14.00 Lilla och Stora Barnkörerna underhåller med sång och teater!
Våfflor med sylt och grädde till självkostnadspris.
15.00 Jazzkonsert med Helene Du Rietz, sång och Emanuel Olsson, piano.

18 april 13.00-16.00 i Gustaf Vasa Kyrka

Tema Frälsarkransen. "Finn din pärla" Skattjakt och frågor med  präst Dan Bekking och Helene Du Rietz. Fika till självkostnadspris. 15.00 Genomgång av svar och samling.

16 maj 13.00-16.00 i Församlingsalen, Västmannagatan 63.

Böcker böcker böcker med Tor Svae, diakon Sven Johannesson och Helene Du Rietz.
13.00 Fri lek för de minsta bland konstnär Tor Svaes roliga och lekvänliga figurer!
13.30 Högläsning för barn.
14.30 Favoritboken. På denna kyrklördag får du ta med din favoritbok, den bok du läser nu, eller den bok du önskar att du aldrig köpt. Du berättar något om din bok, det går också bra att bara lyssna, vi diskuterar och Sven Johannesson som leder samtalet berättar lite om sina bokhyllor och om sitt förhållande till litteraturen.