Kyrklördag!

Teater, rytmik, fika, scen, musik och berättande - alltid en aktivitet för både barn och vuxna!

Tänk vad skönt att bara kunna slinka ner till kyrkan, ta en fika, dansa, pyssla eller se en teaterpjäs – mötas över generationsgränserna med eller utan barn. Prata och umgås under lättare former.
Fika till självkostnadspris.

26 september Tema Frälsarkransen
Frälsarkransen är ett kristet böneband, framtaget av Biskop Martin Lönnebo och består av 18 pärlor som alla står för ett tema och har en egen bön.
"Finn din pärla" Skattjakt och frågor med präst Dan Bekking och Helene Du Rietz. Denna lördag letar vi pärlor i vackra Gustaf Vasa kyrka och får möjlighet att svara på frågor. När du funnit och vunnit dina pärlor samlas vi för att trä dem på ett band som ska bilda din egen frälsarkrans.
Fika till självkostnadspris. 15.00 Genomgång av svar och samling.

24 oktober "Böcker Böcker Böcker"
En eftermiddag med diakon Sven Johannesson och Helene Du Rietz.
13.00 Fri lek för de minsta.
13.30 Högläsning för barn.
14.30 Favoritboken. På denna kyrklördag får du ta med din favoritbok, den bok du läser nu, eller den bok du önskar att du aldrig köpt. Du berättar något om din bok, det går också bra att bara lyssna, vi diskuterar och Sven Johannesson som leder samtalet berättar lite om sina bokhyllor och om sitt förhållande till litteraturen.

28 november Ikonmålning
Ikonmålning med Efti Papaduopolos Georlin i Församlingssalen 13.00-16.00
För vuxna och barn från 7 år och uppåt i sällskap av vuxen.
Vi målar en detalj från en ikon och provar på äggtempera och förgyllning med Efti som just nu har IKONUTSTÄLLNING i Gustaf Vasa Kyrka. Max 20 deltagare . Kostnad 100:- inklusive kaffe, juice och baklava. Swisha till 123 291 9678 för föranmälan, märk med "Ikonmåleri".
Obligatorisk föranmälan till helene.du.rietz@svenskakyrkan.se , tel: 0702 32 85 45. Sista anmälningsdag 25 november.

19 december Julfest
13.00-16.00  i Församlingssalen.
Barnkörernas julshow och dans kring granen.
Vi bjuder på julgröt, pepparkakor och glögg.
Eftermiddagen avslutas med julmusik framfört av Emanuel Olsson på piano.