Komminister 100%

Välkommen till Gustaf Vasa församling!

Med läget på Odenplan, mitt i centrala Stockholm, erbjuder vår kyrka stora framtidsutmaningar. Vi har ambitionen att vara en tillgänglig och öppen kyrka som erbjuder både tankeväckande aktivitet och rum för stillhet och eftertanke. Vi vill satsa på generösa öppettider och ett rikt utbud av gudstjänster och andra mötesplatser.

Församlingen har valt att ha en profil som betonar det själavårdande inslaget i arbetet. Samtalsmottagningen är det synligaste uttrycket, men vi vill att en själavårdande hållning ska prägla all verksamhet.

Prästen vi söker ska arbeta i en tjänst som innebär arbete i hela spektrumet av prästerliga arbetsuppgifter, med gudstjänster och kyrkliga handlingar, själavård, konfirmander, barn- och familj etc. Det finns också utrymme för dina egna initiativ och idéer. Vi söker därför dig som är flexibel i ditt arbetssätt.

Du ingår i ett arbetslag med två andra komministrar, församlingsdiakon, kyrkomusiker och musikpedagog. I församlingen finns också en samtalsmottagning där arbetet leds av en diakon med psykoterapikompetens motsv. steg 2.

Tjänsten innebär att du får ett särskilt ansvar för församlingens barn- familj. konfirmand- och ungdomsarbete där du får möjlighet att forma och utveckla en attraktiv ungdomsverksamhet i församlingen.

Du kommer också att tillsammans med vår kaplan och övriga medarbetare vara med i att utveckla Gustaf Vasa kyrkas katedralsarbete i den nyrenoverade kyrkan mitt på Odenplan.

Vi söker dig som

• Finner glädje i att arbeta med människor och i synnerhet barn och unga
  • Är flexibel
  • Har hög social kompetens
  • Är kreativ och öppen för att tänka nytt och fritt för att hitta nya angreppssätt
  • Har lätt för att samarbeta med andra och stor förmåga att arbeta självständigt

Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med tillträde snarast. Vi tillämpar reglerad arbetstid och du får din arbetsplats i kyrkan.

Sista ansökningsdag 31 augusti. Anställningsintervjuerna kommer att ske i vecka 36-38.

Upplysningar:

Kaplan Sandra Ryström Signarsdotter:
sandra.signarsdotter@svenskakyrkan.se

Kyrkoherde Åke Nordström:
ake.nordstrom@svenskakyrkan.se

Ansökan skickas (gärna med epost) till:
Kanslichef Ann-Louise Teurnberg:
ann-louise.teurnberg@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare:

KyrkA: Rebecca Söderblom
rebecca.soderblom@kyrka.se

Vision: Andreas Salé
andreas.sale@svenskakyrkan.se

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas och sparas enligt Kyrkoordningens 55 kap.
§ 3-8 samt SvKB gällande registrering och arkiv. Vi behandlar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). De insända handlingarna sparas i församlingens diarium och gallras efter 2 år och 2 månader. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt den inomkyrkliga offentlighetsprincipen.