Vi söker en ny kyrkoherde

som vill ta en aktiv roll i församlingens utveckling

Grava församling hör till Karlstads stift och är vackert belägen vid Klarälven i norra delen av Karlstad. Församlingshemmet ligger i Skåre. Församlingen har en hög kyrkotillhörighet, 5500 församlingsmedlemmar, en kyrka med anor från 1300-talet med omgivande kyrkogård och ett församlingshem. Hos oss arbetar14 anställda och vi har en bra och stabil ekonomi. Vi är en egen församling som inte ingår i Karlstads storpastorat.

Krav

Du är präst i Svenska Kyrkan och uppfyller kraven som definieras i kyrkoordningen för befattningen kyrkoherde. Du har B-körkort. Meriterande är erfarenhet från chefs- eller ledningsuppdrag.

Profil

Du ska vara en trygg chef som leder våra anställda i dialog och i enlighet med Svenska kyrkans centrala värdegrund. Du har god samarbetsförmåga med både kyrkliga och fackliga förtroendevalda, församlingar från andra trossamfund och våra samarbetspartners. Vi uppskattar tydlighet i Ditt ledarskap och att du är en engagerad präst. Du kan identifiera Dig med församlingens och stiftets folkkyrkliga inriktning. Vi vill att Du tar en aktiv roll i församlingens utveckling. Vi tillämpar individuell lönesättning. Löne- och anställningsvillkor gäller i enlighet med Svenska Kyrkans kollektivavtal.

Sista ansökningsdag 26 maj

Vi startar rekryteringsprocessen redan under ansökningstiden. Första kontakt kan vara ett distansmöte via videolänk.

Vill Du veta mer är Du välkommen att ta kontakt med

Jürgen Staub-Lambrecht, ordförande kyrkoråd, 070 9946228, jurst99@yahoo.se
Anne-Sophie Flygg, vik. kyrkoherde, 070 3764461,