Vi söker en diakon på heltid

som vill utveckla diakonin tillsammans med medarbetare och ideella krafter

Grava församling hör till Karlstads stift och är vackert belägen vid Klarälven i norra delen av Karlstad. Församlingshemmet ligger i Skåre. Församlingen har en hög kyrkotillhörighet, 5500 församlingsmedlemmar, en kyrka med anor från 1300-talet med omgivande kyrkogård och ett församlingshem. Hos oss arbetar 14 anställda och vi har en bra och stabil ekonomi. Vi är en egen församling som inte ingår i Karlstads storpastorat.

Vi vill att diakonin ska genomsyra samtliga våra verksamheter för alla åldrar. I uppdraget ingår att utveckla diakonin tillsammans med övriga medarbetare och ideella krafter i församlingen. Att vara delaktig i gudstjänsten är en självklar del av uppdraget.

Krav

Du är vigd diakon i Svenska Kyrkan och uppfyller kraven som definieras i kyrkoordningen för befattningen diakon. Du har B-körkort. Meriterande är erfarenhet av att leda diakonalt arbete.

Profil

Du ska vara kommunikativ, inspirerande som person och tycka om att arbeta med olika människor och grupper. Grava församling och Karlstads stift har en folkkyrklig inriktning och självklart delar Du den och Svenska Kyrkans centrala värdegrund. Vi tillämpar individuell lönesättning. Löne- och anställningsvillkor gäller i enlighet med Svenska Kyrkans kollektivavtal.

Sista ansökningsdag 26 maj

Vi startar rekryteringsprocessen redan under ansökningstid. Första kontakt kan vara ett distansmöte via videolänk.

Vill Du veta mer är Du välkommen att ta kontakt med

Ulrika Sharifi, vice-ordförande kyrkoråd, 076 8563938, ulrika.sharifi@outlook.com
Anne-Sophie Flygg, vik. Kyrkoherde, 070 3764461,
anne-sophie.flygg@svenskakyrkan.se