Aktuellt på gång

Det är alltid något på gång i vårt pastorat. Hoppas att du kan hitta något som du blir nyfiken på.

Det mesta av vår verksamhet har nu paus, men du kan läsa om vad vi planerar och hoppas kunna komma igång med snart.

Under "flikarna" ovan finns några av våra särskilda arrangemang. Vill du veta specifikt vad som händer den närmaste tiden kan du se i kalandern längst ner på första sidan.

Påskhelgen

Vi är nu inne i stilla veckan med allt vad det innebär. Normalt sett skulle vi ha haft passionsandakter både i Gränna och på Visingsö. När det gäller Visingsö hoppas jag att du har tagit del av den som sändes ut i lördags och som finns både på Facebook och hemsidan. Under denna vecka sänds passionsläsningar måndag – onsdag 18.03 där du kan se arbetslaget agera och dramatisera det som läses.

På onsdag kl 11 är det möjligt att komma till Församlingshemmet på Visingsö för att ta del av en ”Skärtorsdagsandakt” med nattvard. Denna kommer att hållas utomhus och skulle det vara fler än åtta samtidigt görs en uppdelning på plats (det behövs således ingen anmälan). I Gränna kyrka erbjuder vi nattvard på Skärtorsdagen, men då behöver vi få in anmälan. Vi fyller i första hand en ”omgång” kl 18 och om fler än åtta anmäler sig blir det en omgång 17.30, och skulle det behövas har vi även 17.00 osv. Anmälan görs till Håkan Englund, 0390-56132.

Under själva påskdagarna har vi sedan digitala utsändningar Skärtorsdag kl 19, Långfredag kl 11 och Påskdagen kl 11.

På Långfredagen hålls den ekumeniska korsvandringen i Gränna på så sätt att man på egen hand får börja vid Pingstkyrkan och sedan passera olika stationer längs Brahegatan/Jönköpingsvägen upp till Galgen. Man startar när man vill mellan kl 10 och 16.

På Annandag Påsk gör vi en Pilgrimsvandring som börjar vid Gränna kyrka kl 09 och sedan går ner till hamnen med färjan 09.30, hamnen Visingsö kl 10. Sedan följer vi stranden och kommer till Kumlaby kyrka där vi intar en medhavd matsäck innan vandringen går vidare till Brahekyrkan där vi avslutar med Pilgrimsmässa. Detta år kommer vi att dela några tankar utifrån Frälsarkransen längs vägen.