Valet 2018

Rösta i valet som utlandssvensk Den 9 september 2018 är det val i Sverige till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige.Valmyndigheten informerar: Som svensk medborgare bosatt i utlandet har du rösträtt i riksdagsval och val till Europaparlamentet. Som utlandssvensk behöver du anmäla dig till röstlängden vart tionde år för att finnas kvar i den.

Om du folkbokförd i Sverige men befinner dig utomlands vid valet
Om du kommer befinna dig utomlands när det är val kan du beställa material för att brevrösta från utlandet via ett formulär på vår webbplats. (klicka på länken nedan) Formuläret öppnar i juni, vecka 23.

Bor du utomlands och vill rösta i valet. Klicka här!(öppnas i nytt fönster)

Registrera dig i röstlängden. Klicka här!(öppnas i nytt fönster)

Om du redan nu befinner dig utomlands går det oftast snabbast att få materialet från en ambassad eller ett konsultat i landet du befinner dig i.

Brevrösten får skickas från utlandet tidigast 45 dagar före valdagen. Brevrösten får inte postas från Sverige. Brevrösten ska ha kommit fram i tid till rösträkningen.

Kontakta Valmyndigheten:
Från utlandet: +46 (0) 10-57 57 000
Växeln är öppen: måndag – fredag 08.30-16.00, lunchstängt 11.30-12.30
Frågor om val: valet@val.se

Om du är folkbokförd i utlandet
Om du är folkbokförd i utlandet och är med i röstlängden skickar vi material för brevröstning under juli månad tillsammans med ett utlandsröstkort till din adress i Skatteverkets folkbokföringsregister.

Film - Såhär röstar du (öppnas i nytt fönster)

Rösta på ambassad eller konsulat
Alla som befinner sig utomlands kan rösta på en svensk ambassad eller ett svenskt konsulat.

För att förtidsrösta på en ambassad eller ett konsulat måste du ha med dig en id-handling. Som id-handling räknas:

Svenskt pass
Svenskt id-kort
En lokal officiell legitimation.
Om du inte har med dig en id-handling kan någon annan person i lokalen gå i god för dig. Personen som går i god för dig måste då kunna visa en id-handling.
Om du inte har ditt röstkort med dig, kan ett dubblettröstkort skrivas ut av röstmottagarna i de flesta röstningslokalerna. Adresskort finns också alltid i röstningslokalerna som röstmottagarna kan fylla i om du saknar röstkort.

Röstmottagning för svenska valet 2018 i
Svenska kyrkan Gran Canaria i San Agustin.

Sön 19 aug 16.00-17.30 & 19.00-20.00
Mån 20 aug 10.00-14.00