Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Gotlands kyrkvecka

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Veckan runt seminarierna

16 seminarier att välja mellan fyller dagarna under Gotlands kyrkvecka. Men vad finns det att göra däremellan?

Pilgrimsvandra på Gotland med KG Hammar 7-8 maj

Som ett förprogram till Gotlands kyrkvecka arrangeras en pilgrimsvandring under två dagar. Läs mer på separat sida.

Utflykt och buffé

Kyrkveckan startar traditionsenligt på onsdag eftermiddag med en gemensam utflykt mot hemligt mål. Det blir en första gemensam upplevelse och möjlighet att lära känna varandra på bussarna och vid den buffé som ingår i resan. Innan bussarna vänder åter mot Visby firar vi mässa.

Kyrkveckan delar ut priset till Årets förnyare i Svenska kyrkan

Kyrkans Tidning har, tillsammans med Gotlands kyrkvecka och Visby domkyrkoförsamling, instiftat priset Årets förnyare i Svenska kyrkan. Det delades ut för första gången 2010.

Priset på 15 000 kr utdelas årligen till en person eller grupp som verkat för en gränsöverskridande och framåtvänd kyrka. Årets förnyare i Svenska kyrkan visar att teologi är en skapande verksamhet – något man gör tillsammans. Priset vill lyfta fram teologi och kyrkoliv som inspirerar andra och även gjuter nytt hopp i Svenska kyrkan.

Nomineringen är öppen för alla. Du kan nominera en person eller en grupp som du anser är förtjänt av priset.

Maila din nominering senast den 15 mars till: aretsfornyare@kyrkanstidning.se, eller skicka ett brev till Årets förnyare, Kyrkans Tidning, att. Gudrun Råssjö Box 22 543, 104 22 Stockholm

Gudstjänster under kyrkveckan

Att fira gudstjänst tillsammans är en viktig inramning av Gotlands kyrkvecka. Från torsdag till och med lördag firar vi en kort morgonmässa klockan 8.00. Torsdag kl 20.00 är det en mässa med Per Harling-psalmer under rubriken För livets skull. Fredag är det kvällsmässa klockan 20.00 efter Länsteaterns föreställning och på lördagen är det en enkel kvällsmässa kl 18.00. Högmässan på söndag klockan 11.00 avslutar Kyrkveckan.

Vandring genom Hansestaden

Visbys och Gotlands betydelse för östersjöhandeln och politiken genom århundradena är väl dokumenterad. Ändå händer det att forskare och arkeologer gör nya fynd som förändrar vår syn på vad som varit. Följ med på en promenad genom Visbys gränder, och ta del av historien och nutiden.

Ciceron är Kyrkveckans projektledare Inger Harlevi och promenaden på fredagen utgår från församlingshuset klockan 16.30 och slutar 18.00.

Before and After church

I församlingshuset finns det möjlighet för Kyrkveckans deltagare att fortsätta umgänget och samtalen efter seminarierna och på kvällarna under Before och After Church. Under Before Church serveras en varmrätt (dagens rätt) för 75 kr. Under After Church finns något enkelt att äta och dricka till självkostnadspris.

Avslutningsmiddag i Församlingshuset lördag 11 maj kl 19.00

Förra året arrangerade vi en avslutande middag. Det var mycket uppskattat. Så det vill vi erbjuda även i år för de som så önskar. För 200 kr får Du en tvårättersmiddag, dryck (vatten/lättöl), kaffe och musikunderhållning. Du anmäler Dig till middagen på anmälningsblanketten.

Kan vi ta oss över floden?

Floden – Länsteatern på Gotland bjuder på en föreställning baserad på sånger av Peter Gabriel. Läs mer om söndagens kvällserbjudande.