Veckan runt seminarierna

17 seminarier att välja mellan fyller dagarna under Gotlands Kyrkvecka. Men vad finns det att göra däremellan?

Vandring genom Hansestaden

Visbys och Gotlands betydelse för östersjöhandeln och politiken genom århundradena är väl dokumenterad. Ändå händer det att forskare och arkeologer gör nya fynd som förändrar vår syn på vad som varit. Följ med på en promenad genom Visbys gränder, och ta del av historien som hela tiden utvecklas.
Ciceron är Kyrkveckans projektledare Inger Harlevi och promenaden på fredagen utgår från församlingshuset 16.30 och slutar 18.00.

Art Safari lördag 26 augusti klockan 13-18

Samtidigt med Gotlands Kyrkvecka pågår Gotland Art Week (GAW): en veckolång festival som erbjuder kulturupplevelser över hela Gotland under ett gemensamt paraply. Programmet omfattar musik, konst, hantverk, teater, utflykter med mera. Det kompletta programmet hittar du på www.gotlandartweek.se.
I samarbete med GAW arrangeras på lördagen den 26 augusti klockan 13-18 en Art Safari, en guidad tur med besök på intressanta platser. Första stoppet görs vid Big Pink, en glasstudio i Norrlanda, där vi träffar glasblåsaren Jennie Olofsson som gör en performance. Därefter besöker vi Roma Kungsgård och klosterruinen. Här utvecklas ett kulturcentrum där inte minst kyrkoturism är ett betydande inslag. Sista stoppet görs hos smeden Niko Caspers som bland annat gjort dopträdet i domkyrkan. Pris 395:- inkl buss, guide, entréer och kaffe.

Before and After church

I församlingshuset finns det möjlighet för Kyrkveckans deltagare att fortsätta umgänget och samtalen efter seminarierna och på kvällarna under Before och After Church. Här serveras också något enkelt att äta och dricka till självkostnadspris.
Alma Hedlund Emilsson följer upp lördagens mässa med att spela under After church samma kväll.

Veckan börjar med utflykt och buffé

Kyrkveckan startar traditionsenligt på onsdagen med en gemensam utflykt mot hemligt mål. Det blir en första gemensam upplevelse och möjlighet att lära känna varandra på bussarna och vid den buffé som ingår i resan.

Gudstjänster under kyrkveckan

Att fira gudstjänst tillsammans är för många en viktig inramning av Kyrkveckan. Från torsdag till och med lördag firar vi morgonmässa klockan 8.00 och kvällsmässa klockan 20.00. Det blir filmvisning under torsdagens kvällsmässa. Då visar vi Marika Grisels ”Om du kommer härifrån…”. Fredagskvällen bjuder på orgelmässa av och med Claes Holmgren, bland annat på den nyrenoverade orgeln från 1599.
Vid lördagens kvällsmässa spelar Alma Hedlund Emilsson.