Other languages with Google Translate

Veckan runt seminarierna

16 seminarier att välja mellan fyller dagarna under Gotlands kyrkvecka. Men vad finns det att göra däremellan?

GOTLANDS KYRKVECKA 10 ÅR

I år är det 10 år sedan idén kring en Kyrkvecka på Gotland föddes. Det var inte långt mellan ord och handling, så därför genomför vi i år den tionde upplagan av Gotlands Kyrkvecka. Och det vill vi fira lite extra med er som deltar på årets jubileumsvecka! Därför avslutar vi med en festlig middag på lördagskvällen den 5 maj klockan 19.00, där vi blickar både bakåt och framåt. Dessutom passar vi på med att låta Börge Ring underhålla oss efter själva middagen. Klockan 22.00 avrundar vi kvällen med en mässa i domkyrkan.

VECKAN BÖRJAR MED UTFLYKT OCH BUFFÉ

Kyrkveckan startar traditionsenligt på onsdag eftermiddag med en gemensam utflykt mot hemligt mål. Det blir en första gemensam upplevelse och möjlighet att lära känna varandra på bussarna och vid den buffé som ingår i resan. Innan bussarna vänder åter mot Visby firar vi mässa.

BEFORE AND AFTER CHURCH

I församlingshuset finns det möjlighet för Kyrkveckans deltagare att fortsätta umgänget och samtalen efter seminarierna och på kvällarna under Before och After Church. Här serveras också något enkelt att äta och dricka till självkostnadspris.

VANDRING GENOM HANSESTADEN

Visbys och Gotlands betydelse för östersjöhandeln och politiken genom århundradena är väl dokumenterad. Ändå händer det att forskare och arkeologer gör nya fynd som förändrar vår syn på vad som varit. Följ med på en promenad genom Visbys gränder, och ta del av historien och nutiden.

Ciceron är Kyrkveckans projektledare Inger Harlevi och promenaden på fredagen utgår från församlingshuset klockan 16.30 och slutar 18.00.

GUDSTJÄNSTER UNDER KYRKVECKAN

Att fira gudstjänst tillsammans är en viktig inramning av Kyrkveckan. Från torsdag till och med lördag firar vi morgonmässa klockan 8.00. Torsdag och fredag är det kvällsmässa klockan 20.00. Högmässan på söndag klockan 11.00 avslutar Kyrkveckan.