ACT Svenska kyrkan

Varje människa har rätt till ett värdigt liv. Därför har vi som kyrka ett självklart uppdrag att arbeta även internationellt mot orättvisor och förtyck. Det gör vi genom Act Svenska kyrkan.

__________________________________________

Skattereduktion på dina gåvor

Från och med 22 januari 2020 kan du få skattereduktion för dina gåvor till Act Svenska kyrkan. Det innebär att du får tillbaka 25% på gåvor som räddar liv och förbättrar världen. Här hittar du vanliga frågor och svar om vad som gäller. 

SÅ ARBETAR VI
Snabb katastrofhjälp, långsiktig utveckling, kamp för rättvisa och mer än hundraårigt samarbete med kyrkor i Afrika och Asien. Det är ett sätt att beskriva ACT Svenska kyrkan.
Tack vare samarbete med ACT-ALLIANCE som står för Action by Churches Together, och betyder kyrkor tillsammans i handling.
ACT-alliansen består av över 150 och trosbaserade biståndsorganisationer över hela världen och är på plats innan, under och efter en katastrof.

SÅ KAN DU BIDRA
Plusgironummer: 90 01 22-3
Bankgironummer: 900-1223
Swish: 9001223

GÅVOSHOPPEN

Bli månadsgivare med autogiro

____________________________________________

ACT Svenska kyrkan kontrolleras på många sätt
Vi är certifierade av HAP International, kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och är medlem i FRII, Frivilligorganisationernas insamlingsråd.
____________________________________________

VÅRT KRISTNA UPPDRAG

Som kristna och som kyrka anser vi att vi är sända med uppdraget att vara Guds redskap. Vi arbetar för
- att Guds avbild, människan, inte ska kränkas
- att förvalta Guds skapelse
- att försona världen som Kristus försonat världen

Dags att söka till volontär- och utbytesprogram
Under våren kan du söka till flera av våra volontär- och utbytesprogram: Ung i den världsvida kyrkan, Ung resurs i en församling, stiftens praktikantprogram och mycket mer.

Sista ansökningsdag för utbytesprogrammet ”Ung i den världsvida kyrkan” är 15 mars varje år för kommande höst. Läs mer här

Josefin Ingsén från Götene, gjorde tre månaders volontärarbete i Konde stift i södra Tanzania 2016. Länk till Josefins reseblogg

Veronica Lindström

Veronica Lindström

Götene pastorat

Diakon