ACT Svenska kyrkan

Varje människa har rätt till ett värdigt liv. Därför har vi som kyrka ett självklart uppdrag att arbeta även internationellt mot orättvisor och förtyck. Det gör vi genom Act Svenska kyrkan.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

DET HÄR GÖR VI

Alla människor hör ihop. Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck, orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

SÅ KAN DU BIDRA

Ge en gåva

Swish: 900 1223
Plusgiro: 90 01 22-3

Bli månadsgivare - Som månadsgivare ger du en gåva varje månad via autogiro.

Minnes- och hyllningsgåva - Ge en minnesgåva för att hedra någon som gått bort eller en hyllningsgåva för att uppvakta någon som du vill fira. Du kan skriva en personlig hälsning till minnes- eller hyllningsbladet.

Gåvoshopen - Gåvor som verkligen betyder något. Vad vill du ge?

Testamente till Act Svenska kyrkan - Vill du låta ditt arv rädda liv och bli till trygghet för de som lever under förtryck och utsatthet? En testamentsgåva är ett sätt att förändra framtiden.

____________________________________________

ACT Svenska kyrkan kontrolleras på många sätt
Vi är certifierade av HAP International, kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och är medlem i FRII, Frivilligorganisationernas insamlingsråd.
____________________________________________

VÅRT KRISTNA UPPDRAG

Som kristna och som kyrka anser vi att vi är sända med uppdraget att vara Guds redskap. Vi arbetar för
- att Guds avbild, människan, inte ska kränkas
- att förvalta Guds skapelse
- att försona världen som Kristus försonat världen

UTBYTESPROGRAM: UNG I DEN VÄRLDSVIDA KYRKAN

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.
Sista ansökningsdag för utbytesprogrammet är 15 mars varje år för kommande höst.

Med anledning av rådande pandemi har beslut fattats om att inget utbyte genomförs under hösten 2022. Vi uppdaterar informationen så snart vi vet när det är möjligt att ansöka till programmet igen!   Läs mer här