Kontakt

Götene pastorat Besöks- och postadress: Skolgatan 1, 53331 GÖTENE Telefon: +46(511)28500 E-post till Götene pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

På gång

- händer i pastoratet -

Studiecirkel "I Paulus fotspår"

Forshems församlingshem kl 14-16

Varannan torsdag, jämna veckor:
20/9, 4/10, 18/10 och 1/11.
Gamla som nya deltagare är välkomna! Inga förkunskaper. Kaffeservering.
Vi planerar också en studieresa till Rom i höst.
Ledare: Carl-Henrich Falkenberg, tel. 070-327 43 44

______________________________

Syföreningsdag för hela pastoratet

Torsdag 20 sept. Församlingshemmet Sil kl 14.00

Olof Andrén berättar. Vi handarbetar och fikar.
Anm. senast 17/9 till 0511-28518
Arrangör: Kleva-Sils kyrkliga syförening

Vandring mellan tre kyrkor

Lördag 22 sept. kl. 09.00-ca. 16.00.

Pilgrimsvandring med guidning i kyrkorna, vi ser på kyrkorna både från en kulturhistorisk och kristen synvinkel. Ta med matsäck. Start kl 9 i Österplana kyrka med andakt.  Vandring till Medelplana kyrka.
Vi avslutar i Västerplana kyrka med Mässa kl 16.00. (transport tillbaka från Västerplana till Österplana)
Ledare Monica Nilsson,  C-H Falkenberg.

Lördag 29 september - för Världens barn

kl 17 Kinne-Kleva kyrka Musikgudstjänst "Ge världens barn - Världens chans". Sånger om fred och rättvisa. Medv. Barn och ungdomar / Kleva Sil, Bas- Janne Brodin, gitarr- Erik Bergsten m fl.

kl 17 Götene församlingshem "Sjung för Världens Barn" Allsång, körsång, servering och lotteri.

Båda tillfällena är till förmån för Världens Barn 2018

- ANDLIGA FÖREBILDER -

Håkan Brattgård presenterar några män och kvinnor genom den judekristna traditionen som blivit andliga förebilder. Efteråt samtalar vi om deras betydelse över en kopp kaffe.
Ingen anmälen eller avgift - Vuxenskolan bjuder på kaffe

Götene församlingshem kl 15-17 (obs! flyttad från Götene bibliotek pga stort intresse)

Följande måndagar:
1/10 Nunnan Hildegard av Bingen (idag bjuds det på sång av Ingrid Abelsson Wallroth)
5/11 Den judiske filosofen Martin Buber
3/12 Prästen Dietrich Bonhoeffer

samarr: Götene pastorat och Studieförbundet Vuxenskolan

Lunchmusik i Götene kyrka

Bild: Frida Gustafsson

Följande torsdagar kl 12 finns det möjlighet att sitta ner 15 minuter i Götene kyrka och lyssna på sång och musik. Efteråt serveras lunch till självkostnadspris i Götene församlingshem,

4 oktober Kantor Britt Modin spelar nordiska kompositörer på orgel.

8 november och 6 december

Livslust - för kropp & själ

Pastoratsgården Källby följande måndagar kl 17.15-18.00

8/10, 15/10, 22/10,
5/11, 12/11, 19/11

Stanna upp 3 kvart mitt i vardagen med * fruktfika * qigong * avslappning.
Efteråt finns möjlighet att boka tid för klassisk ryggmassage till självkostnadspris. Ledare: Helena Bergstedt, diplomerad massör och utbildad qigonginstruktör.
Ingen anmälan. Ingen kostnad.

_____________________

Ekumenisk dagledigträff

följande onsdagar kl 14.00 (med servering)

10/10 Korskyrkan, Elna och Örjan Bergheden

14/11 Götene församlingshem, Christer Thyr

Klädbytardag Lördag 13 okt

Forshems församlingshem kl 9-12

Vill du sälja dina kläder? Vi tar emot både barn och vuxenkläder.
Anmälningsavgift 20 kr. Anmälningsavgiften + 20% av din försäljning går
till Svenska kyrkans internationella arbete. Max 50 plagg per inlämnare.Max 50 inlämnare, först till kvarn gäller.

Anmälan och frågor bl.a. hur du ska märka kläderna till Pernilla Frick
församlingsvärdinna, tel. 0511-28574. Pernilla Frick

Inlämning Fredag 12 oktober kl 16-18 i Forshems församlingshem

______________

Onsdagsträffen

Pastoratsgården Källby kl 14.00

17/10 "Insatser med Herkulesflyg i världen och i kaffets värld". Pilot och kafferostare Rolf Nilsson. Provsmakning av kaffe.

14/11  Musikquiz med Herr och Fru Hackspett.

Fredaxorgel får celebert besök i höst

Professor Margaret Phillips en av Storbritanniens största konsertorganister, gästar Husaby kyrka fredagen den 19 oktober kl. 19.30.
Margaret Phillips är en internationellt erkänd konsertorganist. Hon har konserterat i stora delar av västvärlden och besökt Sverige många gånger. Sedan 1996 är Margaret Phillips orgelprofessor vid Royal College of Music i London, även gästlärare vid andra universitet och jurymedlem vid olika internationella orgeltävlingar mm.

Hon har spelat in en mängd prisade CD skivor bl.a. Bachs samtliga orgelverk., Margaret har tillsammans med sin man grundat ”the English Organ School and Museum”. Där har de en samling av orglar från 1700- talet fram till våra dagar.

Vid konserten i Husaby får vi lyssna till musik av bland annat Bruhns, Bach, Mozart och Stanford.

Samarr: Sensus

______________

Irländsk konsert

27 oktober Kinne-Kleva kyrka kl 16.00

Gruppen Clann Mhic Ruairi (uttalas Klann Wick Råri) kommer från den lilla byn Rann na Feirste i Donegal och består av bröderna Donall, Tony, Aodh, Sean och Tonys dotter Megan. Repertoaren är hämtad ur den gamla irländska sångtraditionen (sean nos) från hemvisten i Donegal.

Förköp biljett 100 kr, på Medborgarkontoret Götene kommun. Biljetter säljs vid konserten i mån av tillgång.

Samarr: Götene pastorat och Kulturen Götene kommun med stöd av Sensus

_________

Julkonsert

Kinne-Kleva kyrka söndag den 16 december kl.16.00 och kl. 19.30

Gunilla Backman är en av Sveriges mest erfarna musikalartister. Hon medverkar på de stora scenerna i London och runt om i Europa. Hösten 2017 har hon gjort succé med en hyllningsföreställning till Barbara Streisand. Hösten 2018 arbetar hon med Peter Jöback. För många svenskar är Gunilla mest känd för Huvudrollen i den svenska produktionen av Mamma Mia som spelades på cirkus i tre år.

Tillsammans med körerna Cantabile och Con Anima kommer hon göra en stämningsfull julkonsert i Kinne-Kleva kyrka.

Pris: 220 kr/vuxen, 120 kr/barn under 17 år
Förköp av biljetter
: Bonanders Ur & Guld, Sil-Jouren, Götene pastorsexp. Turistbyrån i Lidköping och www.nortic.se

__________________________________________________