Foto: Jill Wellington

Någon att tala med

Har du hamnat i en situation då livet känns tufft? Behöver du någon som lyssnar? I kyrkan finns människor som i sin tjänst har detta till sin uppgift.

Samtalen kan exempelvis handla om konkreta händelser som att genomgå en skilsmässa, befinna sig i en vårdnadstvist eller att förlora sin inkomst. Det kan också handla om känslor av stress, ensamhet eller sorg.

Det är skönt att ha någon att dela sorger och bekymmer med, någon som lyssnar tålmodigt, någon du kan lita på. En del har sådana människor i sin närhet, andra har det inte. 

Så får du stöd av Svenska kyrkan

Svenska kyrkan erbjuder flera olika former av stödsamtal. Jourhavande präst per telefon, enskilt samtal med din församlingspräst eller diakon och samtalsgrupper är några exempel. Vill du prata med någon av oss, så kan det vara bra att känna till att vi har absolut tystnadsplikt. Alla samtal är kostnadsfria! 

Jourhavande präst via telefon

Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande Präst. 
Öppet för samtal alla dagar klockan 21:00-06:00. 
Både prästen och den som ringer är anonyma för varandra.

Digitalt brev

Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen. Du får svar på ditt digitala brev inom 24 timmar efter att du skickat det. Svaret ligger kvar i 15 dagar. 
Länk till digitalt brev 

Chatt

Via chatten når du Jourhavande präst flera kvällar i veckan. Chatten är öppen måndag - torsdag, klockan 20:00-24:00.
Säkerheten är lika hög som när du ringer. Du får vara anonym och det är enbart du och prästen som chattar med varandra. Ingenting sparas. Innehållet i chatten krypteras och försvinner när chatten stängs ner eller chattiden gått ut.
Länk till chatten

Sjukhuskyrkan

Skaraborgs Sjukhus Skövde
Sjukhuskyrkan kan du nå via växeln telefon 0500-43 10 00.
Sjukhuspräst Hélena Axelsson-Eriksson, telefon 0500-43 12 59.
Sjukhusdiakon Katarina Lindgren, telefon 0500-43 12 78.

Skaraborgs Sjukhus Lidköping
Sjukhuskyrkan når du via växeln telefon 0510-850 00. 
Sjukhuspräst Anita Ingvarsdotter, telefon 0510-684 02, 0730-74 74 05.

Sjukhuskyrkans personal finns till för patienter, anhöriga och personal som behöver någon att prata med. Präster, diakoner och andra som jobbar här har tystnadsplikt och för inga journaler.
Du behöver inte vara kristen för att besöka sjukhuskyrkan. Vi finns till för enskilda samtal och själavård, bön, i tystnad och stillhet eller tillsammans med andra.

Kontaktuppgifter till präster och diakoner i Götene pastorat