Någon att tala med

Vid olika tillfällen i livet kan man behöva olika former av samtal. Kyrkan har flera sätt att hjälpa dig som behöver någon att tala med.

Många gånger i livet behöver vi någon att dela sorger och bekymmer med, någon som lyssnar tålmodigt, någon vi kan lita på. En del har sådana människor i sin närhet, andra har det inte. Vi vill ofta inte heller belasta våra närmaste. Men i kyrkan finns människor som i sin tjänst har detta till sin uppgift. Vill du prata med en präst har de absolut tystnadsplikt

Vi i det diakonala arbetslaget finns också till för den som behöver någon att tala med och vi har tystnadsplikt.

Alla samtal är kostnadsfria!

Så får du stöd av Svenska kyrkan
Behöver du någon att tala med? Svenska kyrkan erbjuder flera olika former av stödsamtal. Jourhavande präst per telefon, enskilt samtal med din församlingspräst eller diakon och samtalsgrupper är några exempel.

Jourhavande präst

Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande Präst.
Öppet för samtal alla dagar kl 21-06.
Både prästen och den som ringer är anonyma för varandra.

DIGITALT BREV

Du kan också skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
Du får svar på ditt digitala brev inom 24 timmar efter att du skickat det. Svaret ligger kvar i 15 dagar.
Länk till digitalt brev

__________

CHATT

Genom chatten når du jourhavande präst flera kvällar i veckan. Chatten är öppen måndag - torsdag klockan 20-24.
Säkerheten är lika bra som när du ringer. Du får vara anonym och det är enbart du och prästen som chattar med varandra. Ingenting sparas. Innehållet i chatten krypteras och försvinner när chatten stängs ner eller chattiden gått ut.
Länk till chatten

SJUKHUSKYRKAN

Skaraborgs Sjukhus Skövde,
Sjukhuskyrkan kan du nå via växeln tel. 0500-43 10 00,
Sjukhuspräst Hélena Axelsson-Eriksson tel. 0500-43 12 59,
Sjukhusdiakon Katarina Lindgren tel. 0500-43 12 78

Skaraborgs Sjukhus Lidköping,
Sjukhuskyrkan når du via växeln på telefonnummer: 0510-850 00,
Sjukhuspräst Anita Ingvarsdotter tel. 0510-684 02, 0730-74 74 05

Sjukhuskyrkans personal finns för patienter, anhöriga och personal som behöver någon att prata med. Präster, diakoner och andra som jobbar här har tystnadsplikt och för inga journaler.
Du behöver inte vara kristen för att besöka sjukhuskyrkan. Vi finns till för enskilda samtal och själavård, bön, i tystnad och stillhet eller tillsammans med andra.

Här nedan finns tel.nummer till präster och diakoner i Götene pastorat

Ellinor  Carlberg Mehrén

Ellinor Carlberg Mehrén