Foto: Ben Kreckx

Kyrkan finns närmare än du tror

Webbsidor, sociala medier, appar och andra ställen där du kan inspireras, finna kraft och distansgemenskap

För barn

Kyrkan - En app för barn i förskoleåldern. Genom appen får barnen upptäcka kyrkan på ett nytt sätt, bland annat genom att tända ljus, hälla vatten i dopfunten, spela memory med djuren i Noas ark, måla ett kyrkfönster och spela på orgeln. Det finns även tre korta animerade filmer om dop, vigsel och begravning. Appen Kyrkan är gratis att ladda ner och finns i både App Store och Google Play.

För de vuxna

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan bekanta dig med Svenska kyrkans alla kyrkor. Välj din egen favorit, läs om dess kulturhistoria och se vad som händer i kyrkan. Lägg in den församling du vanligtvis besöker som favorit så har du alltid koll på vad som händer.

Digitala andakter och annan digital sändning finner du via webbsidan och vår Facebooksida Götene pastorat.

Adventsgudstjänst, julberättelse för hela familjen, julkonsert och lite annat smått och gått finner du på vår Youtube-kanal: Svenska kyrkan Götene pastorat.

Instagramkontot Götene pastorat innehåller bilder och tips från verksamheterna i pastoratet.

Instagramkontot Kulturarvet bjuder på bilder, berättelser och inspiration om det kyrkliga kulturarvet som tillhör oss alla och som Svenska kyrkan förvaltar.

Facebooksidan Götene pastorat innehåller digitala andakter, bilder och tillbakablickar i våra verksamheter.

Tänd ett digitalt ljus och be en bön via bönewebben.

Kyrkans digitala resurser finns samlade i en särskild kalenderfunktion för digitala gudstjänster och evenemang.

Se och lyssna till gudstjänst via SVT

Lyssna till Radio Kinnekulle, en närradio med kristen profil på 102,6 MHz

Digital gemenskap Foto: Magnus Aronson IKON